Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οδηγός ξένων επενδύσεων στην Ανατολική Ασία
(Οι περιπτώσεις της Μαλαισίας, Νότιας Κορέας, Κίνας)
Συγγραφέας:   Κωνσταντίνος Χαζάκης


Οδηγός ξένων επενδύσεων στην Ανατολική Ασία
[...] Η παρούσα μελέτη ερευνά το πλαίσιο προσέλκυσης των άμεσων ξένων επενδύσεων σε τρεις δυναμικές Ασιατικές Οικονομίες, στην Κίνα, στην Μαλαισία και στην Νότια Κορέα. Αναλύεται ενδελεχώς η επιρροή των οικονομικών, και των πολιτικών μεταβλητών στην διαμόρφωση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τοποθεσίας των προαναφερθέντων χωρών, ενώ επιδιώκεται η λεπτομερής καταγραφή των παραγόντων που θα διαμορφώσουν ποιοτικά και ποσοτικά στις αλλοδαπές επενδυτικές κινήσεις στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Ασίας στο απώτερο μέλλον. Η έρευνα φιλοδοξεί ν΄ αποτελέσει τον πρακτικό οδηγό των φυσικών και νομικών προσώπων που επιθυμούν ν΄ αναπτύξουν επιχειρηματική δράση στην Ανατολική Ασία, ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρει στην οργανωμένη αποτύπωση των προβλημάτων και των προοπτικών των επενδυτικών καθεστώτων των αναπτυσσομένων χωρών.

24χ17 εκ., 248 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 332.6 (Επενδύσεις )
ISBN: 978-960-431-721-9
ISBN (10ψήφιο): 960-431-721-0
Βάρος: 0.473 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
18.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.29
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ι. Χαζάκης διδάσκει στο τμήμα διεθνών οικονομικών σχέσεων και ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. Έχει διατελέσει εντεταλμένος διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2000 και 2006), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (2000-2004), στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2003), στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2006) και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2005-2006). Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην London School of Economics, ενώ έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1999 από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τον βαθμό "παμψηφεί Άριστα". Έχει συγγράψει αριθμό άρθρων σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας των βιβλίων: "Εγχειρίδιο ξένων επενδύσεων στις βαλκανικές χώρες" (Ζήτη, Θες/νίκη, 564 σελίδες) και "Οδηγός ξένων επενδύσεων στην Ανατολική Ασία" (Ζήτη, Θες/νίκη, 247 σελίδες). Το κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον του Δρ. Χαζάκη, εστιάζει στις άμεσες ξένες επενδύσεις, στην Διεθνή Οικονομική Ανάπτυξη και στην Διακρατική Οικονομική Συνεργασία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.