Διαδίκτυο και διδασκαλία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαδίκτυο και διδασκαλία

Ένας οδηγός για κάθε ενδιαφερόμενο και πολλές προτάσεις για τους φιλολόγους

Σοφία Νικολαΐδου

Τερέζα Γιακουμάτου

22.31€ -26% 16.51€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600419528

  • Κατηγορίες:

    Πληροφορική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2001

  • Εκδότης

    Κέδρος

Τι περιέχει αυτό το βιβλίο: Έναν οδηγό για το Διαδίκτυο: 49 θεματικές κατηγορίες (από την κλασική φιλολογία και τη θρησκεία ώς τη ζωολογία και τη φυσική αγωγή), 1.200 σχολιασμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Προτάσεις για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων (Νεοελληνική Γλώσσα, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία) με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου.
Οι διδακτικές προτάσεις συνοδεύονται από φύλλα εργασίας και συγκεκριμένες δραστηριότητες για τους μαθητές. Άρθρα, σύντομες εισηγήσεις και σχόλια για τα νέα δεδομένα της διαδικτυακής εποχής και την παιδαγωγική αξιοποίηση του Διαδικτύου. Ένα γλωσσάριο όρων για το Διαδίκτυο. Όλα όσα θέλετε να μάθετε και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε.
Σε ποιους απευθύνεται: Στους διδάσκοντες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα της παιδαγωγικής αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και, πιθανώς, να τις εντάξουν στη διδασκαλία τους. Ιδιαιτέρως στους φιλόλογους, αλλά όχι μόνο. Στους φιλεύρευνους και τους φιλαναγνώστες. Σε αυτούς που ενδιαφέρονται για την «κοσμογονική» επίδραση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της τεχνολογίας στον χώρο της εκπαίδευσης, του βιβλίου, της τέχνης... Στους μαθητές που δείχνουν φιλοπεριέργεια για τα παραπάνω. Τεχνολογία χρησιμοποιούμε ήδη στη διδασκαλία μας: χαρτί και μολύβι, πίνακα και κιμωλία. Μόνο που πρόκειται για τεχνολογία πολυχρησιμοποιημένη και γι` αυτό το λόγο «διαφανή». Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους υπολογιστές. Ίσως, κάποιοι από μας να είμαστε παρόντες και να το δούμε.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σοφία Νικολαΐδου

Σοφία Νικολαΐδου (Συγγραφέας)

Η Σοφία Νικολαΐδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Σπούδασε κλασική φιλολογία (μεταπτυχιακό δίπλωμα Κλασικών Σπουδών Α.Π.Θ.). Έχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην παιδαγωγική αξιοποίηση των υπολογιστικών και δικτυακών τεχνολογιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα που συγκρότησε το Υπουργείο Παιδείας για τη μελέτη των προβλημάτων, τα οποία παρουσίαζε το ισχύον πρόγραμμα διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στο Γυμνάσιο (1994-5). Εργάζεται στη μέση εκπαίδευση ως επιμορφώτρια στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας. Της ιδίας: -"Η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από μετάφραση στη Μέση Εκπαίδευση", Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων-Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Θεσσαλονίκη, 1998 (συμμετοχή στην ερευνητική και συγγραφιική ομάδα) -"Ξανθιά πατημένη", διηγήματα, Κέδρος, 1997, 2η έκδοση 1998 -"Ο φόβος θα σε βρει και θα ΄σαι μόνος", διηγήματα, Κέδρος, 1999 -"Πλανήτης Πρέσπα", μυθιστόρημα, Κέδρος, 2002 -"Ο μωβ μαέστρος", μυθιστόρημα, Κέδρος, 2006 (φωτογραφία: Μαριλένα Σταφυλίδου)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τερέζα Γιακουμάτου

Τερέζα Γιακουμάτου (Συγγραφέας)

Η Τερέζα Γιακουμάτου είναι φιλόλογος, εργάζεται στη μέση εκπαίδευση κι αφού ταλαιπώρησε τους μαθητές της επί μία δεκαετία τουλάχιστον, αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στους συναδέλφους της. Το χτύπημα ήρθε στο χώρο του ψηφιακού διαφωτισμού των καθηγητών. Δημιούργησε για την υποστήριξη του διδακτικού έργου των φιλολόγων σελίδα στο διαδίκτυο η οποία και διακρίθηκε στο 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό πολυμέσων. Φυλάσσει τις περγαμηνές της καλά κρυμμένες σε ένα χρονοντούλαπο αλλά φήμες φέρουν ότι επέζησε του Καποδιστριακού δις. Δεν θα ολοκλήρωνε ούτε το πρώτο της βιβλίο αν δεν υπέκυπτε στους ανελέητους εκβιασμούς της Σοφίας Νικολαΐδου. Διατηρεί το ρεκόρ αποσυναρμολόγησης Η/Υ 4,75 sec (εκπαραθύρωση) - συναρμολόγησης σε 3 ημέρες, 6 ώρες και 4,75 sec. Αγαπημένα της χόμπυ οι διαδικτυακές καταδύσεις, ανασκαφές στον κυβερνοχώρο, σαφάρι για παραδείσους ηλεκτρονικών δεδομένων. Φέρνει σε πέρας δύσκολες αποστολές, όπως κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων, ftp upload. Στις ελεύθερες ώρες της φορμάρει σκληρούς δίσκους και συλλέγει ιούς από το διαδίκτυο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
405
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.847 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση