Metal-ικές ιστορίες φαντασίας και τρόμου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Metal-ικές ιστορίες φαντασίας και τρόμου

15.21€ -27% 11.10€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605210083

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    1997

  • Εκδότης

    Αίολος

Το περιοδικό METAL INVΑDER είχε μια προκλητική ιδέα για τους αναγνώστες του: προκήρυξε διαγωνισμό φανταστικού διηγήματος με ερεθίσματα, ει δυνατόν, από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Οι εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ προκλήθηκαν κι αυτές με τη σειρά τους να μην αφήσουν στο χώρο του μύθου και της φαντασίας την ιδέα αλλά να την υλοποιήσει σ` έναν τόμο με τα καλύτερα διηγήματα από όσα στάλθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν πέραν των προσδοκιών. Ικανά σε ποιότητα και ποσότητα διηγήματα που εκπλήσσουν με την ποικιλία του ύφους, τη μυθοπλασία, τα ερεθίσματα. Γι` αυτό και ξεχώρισαν, με δυσκολία, είναι αλήθεια, έντεκα από τις δεκάδες που στάλθηκαν.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Μάκης Πανώριος

Μάκης Πανώριος (Ανθολόγος)

Ο Μάκης Πανώριος γεννήθηκε το 1935 στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Σχεδίου και Ζωγραφικής ABC και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου και Σκηνοθεσίας του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε ως ηθοποιός για δεκαοχτώ χρόνια στο ελεύθερο θέατρο και δέκα χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Ως συγγραφέας έγραψε μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, θέατρο, κριτική βιβλίου και κινηματογράφου. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από πεντακόσια βιβλία, έχει επιμεληθεί και προλογίσει περί τα εκατό. Πρώτη θεατρική του εμφάνιση στο έργο "Το τραγούδι του νεκρού αδερφού" του Mίκη Θεοδωράκη, στο ρόλο του Χάρου, το 1962, με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα με το μυθιστόρημα "Η κατάκτηση", το 1970. Το 1993 του απενεμήθη από τον Μπράιαν Άλντις το Διεθνές Βραβείο KAREL για την προσφορά του στην επιστημονική φαντασία και τη φανταστική λογοτεχνία.

Ανδρέας Ζαφειράτος

Ανδρέας Ζαφειράτος (Εικονογράφος)

Ο Ανδρέας Ζαφειράτος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Τελειόφοιτος Αρχιτεκτονικής, πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο των κόμικς το 1990 με 20 σκίτσα του στο βιβλίο "Ο νόμος του Μέρφυ". Ακολούθησε μια λαμπρή πορεία: εικονογραφήσεις και εξώφυλλα βιβλίων ["Μπαλαντέρ" του Παντελή Πασχαλίδη (1953 - 2001), κλπ.], δίσκων, πολλές εκθέσεις, συνεργασίες σε φιλμ ("Κανείς δε χάνει σ΄ όλα"), Computer Game, εκπροσώπηση της Ελλάδας στην 8η Μπιενάλε Νέων Της Ευρώπης Και Της Μεσογείου (Τομέας εικονογράφησης) στο Τορίνο της Ιταλίας (1997) και φυσικά πολλά θαυμάσια κόμικς φανταστικού που δημοσιεύθηκαν/δημοσιεύονται στη Βαβέλ και -φυσικά- στο "9". Το σύνολο σχεδόν της δουλειάς του παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα: http://homepages.pathfinder.gr/zafiratos.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
235
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.36 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση