Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νεώτερα από τη φυσική

No Cover
Τα Νεώτερα από τη φυσική δίνουν την εικόνα των προόδων της τελευταίας δεκαετίας. Εκτός από τις ανακαλύψεις στην κλασσική και στην πυρηνική φυσική, μεγάλο μέρος του βιβλίου ασχολείται με ένα εντελώς νέο τομέα. Στα γνωστά φαινόμενα της οπτικής τα υλικά σώματα (φακοί κ.ά.) επηρεάζουν τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Αντιθέτως, στην κβαντική φυσική τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα επηρεάζουν τη διάδοση των κυμάτων De Broglie των σωματίων. Τα αποτελέσματα (διάθλαση, περίθλαση κ.λπ.) είναι ανάλογα με εκείνα της κλασσικής οπτικής και αποτελούν τομέα στον οποίο εδόθη η ονομασία ατομική οπτική. Η ατομική οπτική ανεπτύχθη κυρίως κατά την τελευταία πενταετία και αυτό χάρις σε νέες τεχνολογίες στον χειρισμό μεμονωμένων ατόμων, πράγμα το οποίον θα επιτρέψει την κατασκευή lazer υλικών κυμάτων.

21χ14 εκ., 350 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 530 (Φυσική)
ISBN: 978-960-460-241-4
ISBN (10ψήφιο): 960-460-241-1
Βάρος: 0.529 κιλά
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος Κυκλοφορίας: 1997
Γράψε τη δική σου κριτική
14.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Mηχανολόγος Mηχανικός στο Πολυτεχνείο της Zυρίχης (1926-1930) - εργαζόμενος ως βοηθός στην έδρα Mηχανών Eσωτερικής Kαύσεως - και συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του ίδιου ιδρύματος, όπου έλαβε το αντίστοιχο δίπλωμα. Tο 1935 αναγορεύτηκε διδάκτορας των Φυσικών Eπιστημών. Tο 1936 εκλέχτηκε υφηγητής και το 1939 τακτικός καθηγητής της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, όπου δίδαξε μέχρι του 1974. Oι έρευνές του καλύπτουν κυρίως την Πυρηνική Φυσική και τη Φυσική των Στερεών, αντικείμενα τα οποία δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Uppsala και του Michigan. Kατά την περίοδο 1970-1972, διετέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Aθηνών. Yπήρξε εκπρόσωπος της Eλλάδος στην Eπιστημονική Eπιτροπή του NATO, διευθύνων σύμβουλος του Bασιλικού Iδρύματος Eρευνών και μέλος της διοικούσας Eπιτροπής του Kέντρου Aτομικών Eρευνών Δημόκριτος, ως και ιδρυτικό μέλος της Eλληνικής Aνθρωπιστικής Eταιρείας. Eπίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Iωαννίνων. Πρόεδρος της Aκαδημίας (1979).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.