Η μηχανή του σεξ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η μηχανή του σεξ

Ερωτική ανθολογία επιστημονικής φαντασίας

Ursula K. Le Guin

Συλλογικό έργο

Greg Egan

17.25€ -21% 13.63€

- Πόσο μπορεί να επηρεάσει τον ερωτισμό του ανθρώπου η εξέλιξη της τεχνολογίας, η κατάκτηση του διαστήματος και η επαφή με άλλους πολιτισμούς, τα προσεχή χρόνια ή αιώνες;
- Μέχρι που μπορεί να οδηγήσουν τον άνθρωπο οι ερωτικές φαντασιώσεις του;
- Πως θα διαμορφωθούν στο μέλλον οι σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα στα δύο (και όχι μόνο) φύλα;
Σ` αυτή τη θεματική ανθολογία ε.φ., μερικοί από τους σημαντικότερους συγγραφείς του είδους επιχειρούν να δώσουν απάντηση, με την αστείρευτη φαντασία τους, στα πιο πάνω ερωτήματα, μέσα από δεκατρία απολαυστικά και συναρπαστικά διηγήματα, προσεκτικά επιλεγμένα. Πέρα από την κοινή συνισταμένη τους -το ερωτικό στοιχείο-, τα διηγήματα αυτά διακρίνονται άλλοτε για το χιούμορ τους, άλλοτε για τον έντονα συγκινησιακό τους χαρακτήρα, και πάντοτε για την πρωτοτυπία, την ευρηματικότητα της πλοκής τους και για το πολύ καλό επίπεδο γραφής. Παρ` όλο που δεν λείπουν και οι ιστορίες με μηχανικά ή εξωγήινα όντα, πρωταγωνιστής είναι συνήθως ο άνθρωπος -άντρας ή γυναίκα- με τα πάθη και τις αδυναμίες του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ursula K. Le Guin

Ursula K. Le Guin (Συγγραφέας)

Η Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν (1929-2018), υπήρξε μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες των αμερικανικών γραμμάτων του 20ου αιώνα. Συγγραφέας πολυδιάστατη, ποιήτρια, δοκιμιογράφος αλλά κυρίως μυθιστοριογράφος, έγινε διάσημη για το έργο της στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας για μεγάλους αλλά και μικρούς αναγνώστες. Η ματιά της ήταν οξύτατα διεισδυτική, προοδευτική και οι αντιλήψεις της ριζοσπαστικές, τοποθετώντας τον προβληματισμό για κρίσιμα ζητήματα (κοινωνικά, περιβαλλοντικά, εθνολογικά, έμφυλα, κ.ά.) στον πυρήνα του έργου της. Τιμήθηκε εν ζωή με όλα σχεδόν τα βραβεία της φανταστικής λογοτεχνίας/επιστημονικής φαντασίας: Πέντε φορές με βραβείο Hugo, 4 φορές με βραβείο Nebula, καθώς και με βραβεία Locus, Newbery, Jupiter, Lewis Carroll, James Tiptree JR, Endeavour, International Fantasy Award, και με βραβείο National Book Award for Young Poeple΄s Literature, το 1973 (για το τρίτο μέρος του "Έπους της Γαιοθάλασσας", "Η πιο μακρινή ακτή"). Το 2000 η Library of Congress την ανακήρυξε "Ζωντανό θρύλο" ("Living Legend") στην κατηγορία "Συγγραφείς και καλλιτέχνες". Το 2001 έγινε δεκτή στο Science Fiction and Fantasy Hall of Fame. Το 2002 τιμήθηκε με Pen/Malamud Award για τη διαχρονική συμβολή της στο διήγημα. Το 2003 η ένωση συγγραφέων φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας, Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA), την ανακήρυξε "Grand Master". To 2014 έλαβε τη μεγαλύτερη διάκρισή της, το Μετάλλιο Διακεκριμένης Προσφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα του National Book Foundation για το σύνολο του έργου της. Πέθανε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, στις 22 Ιανουαρίου 2018, σε ηλικία 88 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Greg Egan

Greg Egan (Συγγραφέας)

Ο Greg Egan είναι ένας Αυστραλός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και ερασιτέχνης μαθηματικός, γνωστός για τα έργα της σκληρής επιστημονικής φαντασίας. Ο Egan έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το John W. Campbell Memorial Award, το Hugo Award και το Locus Award.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Isaac Asimov

Isaac Asimov (Συγγραφέας)

Ο Ισαάκ Ασίμωφ γεννήθηκε το 1920 στο Πετροβίτσι, ένα χωριό κοντά στο Ροστόβ. Το 1923 η οικογένεια Τζούντα Ασίμωφ θα εγκαταλείψει οριστικά τη Ρωσία και θα εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο μικρός Ισαάκ, μαζί με την αδελφή του Μάρσα, θα μεγαλώσει και θα μάθει τα πρώτα του γράμματα. Η οικογένεια θα περάσει εξαιρετικά δύσκολες μέρες, μα ο νεαρός Ασίμωφ θα κατορθώσει να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια απ΄ όπου το 1948 θα πάρει το δίπλωμα του στη Χημεία. Την ίδια χρονιά θα διοριστεί τακτικός καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης στην έδρα της Βιοχημείας. Από τους πιο γνωστούς συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, ο Ασίμωφ έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από εκατό βιβλία και αναρίθμητα διηγήματα. Πολυμαθέστατος και προφητικός, με ένα εντελώς προσωπικό ύφος, φανερώνει στα γραπτά του τις βαθειές γνώσεις του γύρω από την Ιστορία, τη Φιλολογία, τη Γεωγραφία και τις ιδιομορφίες των θρησκειών, διανθισμένα όλα αυτά με ένα πηγαίο και ανάλαφρο χιούμορ. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Nebula και Hugo, κορυφαίες διακρίσεις στο είδος τους.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Robert Silverberg

Robert Silverberg (Συγγραφέας)

Ο Robert Silverberg γεννήθηκε το 1935 στη Νέα Υόρκη και ανήκει στην κατηγορία των "μεγάλων" της επιστημονικής φαντασίας. Μπήκε στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας από 14 χρονών, όταν ξεκίνησε μόνος του ένα περιοδικό "φανζίν" με τίτλο "Το διαστημόπλοιο". Η πρώτη του επαγγελματική δημοσίευση έγινε το 1954 στο περιοδικό Nebula Science Fiction με το διήγημα "Ο πλανήτης της Γοργόνας" και από τότε θεωρήθηκε παιδί θαύμα της Ε.Φ. Χρησιμοποίησε τα παραδοσιακά σύμβολα στην επιστημονική φαντασία όπως το ταξίδι στο χρόνο, τους εξωγήινους, την υπερ-εξελιγμένη επιστήμη κ.α. Κάτω από τους μύθους του όμως διακρίνει κανείς την ανικανότητα του ανθρώπου να επικοινωνήσει με τον εαυτό του, με το συνάνθρωπό του και το Θεό. Η υπαρξιακή απελπισία συνεχίζει να τον βασανίζει σε όλο σχεδόν το έργο του. Τιμήθηκε με τα βραβεία Hugo και Nebula.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Alain Doremieux

Alain Doremieux (Συγγραφέας)

Ο Alain Dorémieux ήταν Γάλλος συγγραφέας, συντάκτης, μεταφραστής, ανθολόγος και κριτικός επιστημονικής φαντασίας.
Είναι περισσότερο γνωστός ως συντάκτης για περισσότερα από 20 χρόνια Fiction, το κορυφαίο περιοδικό επιστημονικής φαντασίας και φαντασίας στη Γαλλία μέχρι το 1990.

Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Frederik Pohl

Frederik Pohl (Συγγραφέας)

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη στις 26 Νοεμβρίου του 1919, ο Frederick Pohl θεωρείται σήμερα ένας από τους τελευταίους ζωντανούς θρύλους στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας. Πριν ακόμη κλείσει τα είκοσί του χρόνια, ήταν συντάκτης δύο περιοδικών επιστημονικής φαντασίας, του "Astonishing Stories" και του "Super Science Stories", ενώ αμέσως μετά το τέλος του πολέμου ξεκίνησε μια καριέρα ως πράκτορας συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας. Το πρώτο του έργο γράφτηκε το 1953 σε συνεργασία με τον Cyril Kornbluth. Ήταν το "The Space Merchants", ένα κλασικό έργο επιστημονικής φαντασίας, που προφητεύει τη μεγάλη επίδραση της διαφήμισης στη σύγχρονη κοινωνία. Σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και της δεκαετίας του 1960 ο Pohl έγραφε διηγήματα και μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, συνήθως μάλιστα κάτω από ψευδώνυμα. Τα σημαντικότερα έργα του από αυτή τη δεκαετία είναι τα "The Midas Plague", (1954) και "The Tunnel Under the World" (1955), σατιρικά διηγήματα με μια λεπτή δόση ειρωνείας και μαύρου χιούμορ. Στη δεκαετία του 1950 ανέλαβε την επιμέλεια των ανθολογιών "Star Science Fiction" του εκδοτικού οίκου Ballantine (από το 1953 έως το 1959), ενώ στη δεκαετία του 1960 άσκησε ιδιαίτερη επίδραση στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας ως αρχισυντάκτης δυο σημαντικών περιοδικών της εποχής, των "Gal" και "If". Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Pohl άρχισε να αποκαλύπτει το μεγάλο συγγραφικό του ταλέντο. Έτσι, το 1976 κερδίζει το βραβείο Nebula για το έργο του "Man Plus", ενώ το 1977 εκδίδεται το έργο που έμελλε να τον κάνει διάσημο και να του χαρίσει τα βραβεία Hugo, Nebula και Campbell Memorial Award για το 1978: το "Gateway". Το βιβλίο γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε ο Πολ παρακινήθηκε να γράψει τέσσερις συνέχειές του.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Joe Haldeman

Joe Haldeman (Συγγραφέας)

Ο Joe William Haldeman είναι αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας. Είναι γνωστός για το μυθιστόρημά του The Forever War. Αυτό το μυθιστόρημα και άλλα έργα, όπως το The Hemingway Hoax και το Forever Peace, έχουν κερδίσει βραβεία επιστημονικής φαντασίας, όπως το Hugo Award και το Nebula Award.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Thomas Disch

Thomas Disch (Συγγραφέας)

Ο Thomas Michael Disch (2 Φεβρουαρίου 1940 - 4 Ιουλίου 2008) ήταν Αμερικανός συγγραφέας και ποιητής επιστημονικής φαντασίας.
Κέρδισε το βραβείο Hugo για το Καλύτερο Σχετικό Βιβλίο-που στο παρελθόν ονομαζόταν "Best Non-Fiction Book"-το 1999, και είχε δύο άλλες υποψηφιότητες για Hugo και εννέα υποψηφιότητες για το Βραβείο Νεφέλα
στο ενεργητικό του, συν μία νίκη του βραβείου John W. Campbell Memorial Award, ένα βραβείο Rhysling και δύο βραβεία Seiun, μεταξύ άλλων.

Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Pat Murphy

Pat Murphy (Συγγραφέας)

Η Patrice Ann "Pat" Murphy (1955) είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Charles Beaumont

Charles Beaumont (Συγγραφέας)

Ο Charles Beaumont ήταν Αμερικανός συγγραφέας βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων διηγημάτων στα υποείδη τρόμου και επιστημονικής φαντασίας.

Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Irving Feldman

Irving Feldman (Συγγραφέας)

Ο Irving Feldman είναι Αμερικάνος ποιητής και καθηγητής αγγλικών.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

John Sladek

John Sladek (Συγγραφέας)

Ο John Thomas Sladek ήταν Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, γνωστός για τα σατιρικά και σουρεαλιστικά μυθιστορήματά του.

Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

John Varley

John Varley (Συγγραφέας)

Ο John Varley είναι Αμερικάνος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Α. Γούλας (Μεταφραστής)

Ο Γιώργος Γούλας γεννήθηκε το 1957 οτο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στη Θεσσαλονίκη και μένει στην Αθήνα, όπου δουλεύει στη ΔΕΗ. Ήταν ο εκδότης - αρχισυντάκτης του φανζίν Bing Bang που έβγαλε 10 τεύχη (1997-2001). Αρχικά μέσω του Bing Bang και στη συνέχεια, μέσω της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος), διοργάνωσε το "Εργαστήρι Σνγγραφέων΄ (μια απλουστευμένη απομίμηση του αντίστοιχου ετήσιου Εργαστηρίου του Μίλφορντ του Ντέιμον Νάιτ). Έχει συνεργαστεί με διάφορους εκδοτικούς οίκους σαν επιμελητής και μεταφραστής. Διηγήματάτου έχουν δημοσιευτεί στην ανθολογία "A la la Gods", στα περιοδικά Cyborg, Ανδρομέδα, Bing Bang, στην εφημερίδα Ημερησία και στο "9" της Ελευθεροτυπίας.

Άννα Μπαδοπούλου (Μεταφραστής)


Γιώργος Α. Γούλας (Ανθολόγος)

Ο Γιώργος Γούλας γεννήθηκε το 1957 οτο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στη Θεσσαλονίκη και μένει στην Αθήνα, όπου δουλεύει στη ΔΕΗ. Ήταν ο εκδότης - αρχισυντάκτης του φανζίν Bing Bang που έβγαλε 10 τεύχη (1997-2001). Αρχικά μέσω του Bing Bang και στη συνέχεια, μέσω της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας (της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος), διοργάνωσε το "Εργαστήρι Σνγγραφέων΄ (μια απλουστευμένη απομίμηση του αντίστοιχου ετήσιου Εργαστηρίου του Μίλφορντ του Ντέιμον Νάιτ). Έχει συνεργαστεί με διάφορους εκδοτικούς οίκους σαν επιμελητής και μεταφραστής. Διηγήματάτου έχουν δημοσιευτεί στην ανθολογία "A la la Gods", στα περιοδικά Cyborg, Ανδρομέδα, Bing Bang, στην εφημερίδα Ημερησία και στο "9" της Ελευθεροτυπίας.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
351
Διαστάσεις:
14x21
Βάρος:
0.562 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση