Νάρκωση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νάρκωση

6 ιστορίες από το Βερολίνο

Άννα Φιλίνη

10.15€ -26% 7.51€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600419382

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2001

  • Εκδότης

    Κέδρος

Έξι ιστορίες που εκτυλίσσονται στη διάρκεια της δικτατορίας στο Βερολίνο. Οι πρωταγωνιστές, όλοι ανάμεσα στα 20 και τα 30, ζούνε τις δυσκολίες της ξενιτιάς και ορισμένοι της πολιτικής καταδίωξης μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο της πόλης που είναι μοιρασμένη στα δύο.
«...Στο βάθος στεκόταν η πύλη του Βραδεμβούργου και ύστερα το σκοτάδι πίσσα. Κι όμως, ό,τι και να γινόταν σ` αυτή την πόλη, μέσα ή έξω από το Τείχος, απηχούσε μια παγκοσμιότητα. Διαισθανόσουν να περιβάλλεσαι από νήματα και καλώδια που ενώνανε τη μικρή σου αγωνία με τις τύχες του κόσμου». (από την ιστορία του Τάσου).
Κι εκεί μέσα οι έλληνες μετανάστες ζούνε τη δική τους προσωπική μοναξιά, κι ενώ όλα στρέφονται γύρω από την πάλη για την πτώση της χούντας, οι άνθρωποι έχουν ακόμη την έντονη φόρτιση της γενιάς της Αντίστασης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Άννα Φιλίνη

Άννα Φιλίνη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή συντάχθηκε στο αριστερό κίνημα. Έζησε στο Μιλάνο την περίοδο 1963-1969 όπου σπούδασε αρχιτεκτονική στο εκεί Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια έμεινε τα υπόλοιπα χρόνια της δικτατορίας στο τότε Δυτικό Βερολίνο όπου έζησε μαζί με τους Έλληνες μετανάστες τα χρόνια της αναγκαστικής ξενιτιάς. Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1974. Από το 1990 είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα. Εργάζεται ως αρχιτέκτονας και ζωγράφος. Έχει ήδη γράψει τα βιβλία: Ζωγραφίζοντας τον Οδυσσέα (15 εικόνες μαζί με Κείμενα και Ποιήματα), Άγρωστις 1993, Όρμοι της Κέας, Ταξίδι στο Αιγαίο και στη Ζωγραφική, Βουρκαριανή 1994, Για την Αθήνα, Ιδεοκίνηση, 1998, Άνθη του Κακού, Ζωγραφιές για 15 ποιήματα του Μπωντλαίρ, Άμμος 2000, Νάρκωση: 6 διηγήματα από το Βερολίνο, Κέδρος, 2001.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
93
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.151 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση