Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προανάγνωση, προγραφή, προμαθηματικά
(Δραστηριότητες για τη νηπιαγωγό)
Συγγραφέας:   Μάρθα Γκούμα


Offer
Οι εκδόσεις Κέδρος, θέλοντας να συμβάλουν ενεργά στην εξέλιξη του ελληνικού νηπιαγωγείου, προτείνουν δύο υποδειγματικά πρακτικά εγχειρίδια Προ-Ανάγνωσης, Γραφής και Μαθηματικών, ένα για τη νηπιαγωγό κι ένα για τα παιδιά, της Μάρθας Γκούμα.
Τα δύο βιβλία περιέχουν πρακτικές προτάσεις, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί και αξιολογηθεί στην πράξη και φέρουν την πρωτοτυπία του εμπλουτισμού από νηπιαγωγούς και παιδιά. Σε αντίθεση με την τρέχουσα νοοτροπία, τα δύο βιβλία δεν περιέχουν τις συνήθεις ασκήσεις - δραστηριότητες, αλλά ένα οργανωμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, με χρονική τοποθέτηση και εξέλιξη στο βαθμό δυσκολίας τους. Έρχονται να απαντήσουν στα κλασικά πλέον ερωτήματα όλων των νηπαγωγών:
-Ποιο πρόγραμμα για την Ανάγνωση, τη Γραφή, τα Μαθηματικά στο νηπιαγωγείο;
-Με ποιες παιδαγωγικές σκοπιμότητες;
-Με ποιες παιδαγωγικές μεθόδους;
-Με ποια παιδαγωγικά υλικά - δραστηριότητες;
Η πρωτοτυπία των δύο βιβλίων έγκειται, επίσης, στο γεγονός ότι βοηθούν τη νηπιαγωγό να αιτιολογήσει τις παιδαγωγικές επιλογές της, μέσα από ενδεικτικές προτάσεις - δραστηριότητες, να τοποθετηθεί ως προς το σύνολο του παιδαγωγικού προγράμματος του νηπιαγωγείου, καθώς και να δημιουργήσει τις δικές της δραστηριότητες, λειτουργώντας ελεύθερα με τη φαντασία της, βασιζόμενη σε ένα παιδαγωγικό άξονα και όχι εφαρμόζοντας απλά τις δραστηριότητες ενός βιβλίου. Παράλληλα, το βιβλίο για το παιδί περιέχει δραστηριότητες και φύλλα εργασίας που το διευκολύνουν να περάσει από τη βιωματική διαδικασία μάθησης στη συμβολική, με ελκυστικά και παιγνιώδη ερεθίσματα, αφήνοντας χώρο στην προσωπική δημιουργία και τη φαντασία, σε τομείς της αγωγής που παραδοσιακά μεταμόρφωναν το νήπιο σε πρόωρο μαθητή. Με το συγκεκριμένο βιβλίο, το παιδί προσεγγίζει τη σχολική γνώση εξελικτικά, όπως οποιονδήποτε άλλο τομέα της ζωής του, ψάχνει, παίζει, ρωτάει, δοκιμάζει, βρίσκει απαντήσεις, αναπτύσσει δεξιότητες. Τα δύο βιβλία, με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, προσεγγίζουν και καλύπτουν σφαιρικά το πρόγραμμα της Ανάγνωσης, της Γραφής και των Μαθηματικών στο ελληνικό νηπιαγωγείο.

28χ21 εκ., 128 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική), 372.8 (Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή))
Άλλα πρόσωπα: Χριστίνα Μαραγκοπούλου (Εικονογράφος)
ISBN: 978-960-04-1759-3
ISBN (10ψήφιο): 960-04-1759-8
Βάρος: 0.406 κιλά
Εκδότης: Κέδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
11.22
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μάρθα Γκούμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πλάτανο Τρικάλων. Πήρε το δίπλωμά της από τη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Paris VIII του Παρισιού, στο τμήμα Επιστήμες της Εκπαίδευσης, και πήρε διαδοχικά τα διπλώματα Licence, Maitrise και D.E.A. Δίδαξε σε δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, για δύο έτη στη Σ.Ε.Λ.Δ.Ε. Αθηνών και για έξι συνεχή έτη στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στα τμήματα των Νηπιαγωγών. Από το 1994, είναι διευθύντρια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, δυναμικότητας τριακοσίων πενήντα παιδιών. Από το 1998, συμμετέχει, ως διευθύντρια σύνταξης, στο περιοδικό Σύγχρονο Νηπιαγωγείο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.