Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών
Συγγραφέας:   Peter Bishop


Επιστήμη και τεχνολογία υπολογιστών
Η εξέλιξη του λογισμικού (software) των Η/Υ στις δεκαετίες ΄60 και ΄70 διέδωσε τη χρήση τους σε μεγάλο τμήμα των Μηχανικών και Θετικών Επιστημόνων λόγω της μεγάλης ευκολίας χειρισμού τους που απαιτούσε ελάχιστες γνώσεις αναφορικά με το υλικό (hardware). Οι εξελίξεις της δεκαετίας του ΄80 επέτειναν αυτή την τάση "προσέγγισης" μεταξύ Η/Υ και χρήστη μέσα από φιλικά κελύφη εργασίας και κατέστησαν δυνατή τη χρήση των Η/Υ από ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού με ελάχιστη και μακροσκοπική γνώση του υλικού.
Οι πρόσφατες εξελίξεις οδήγησαν στην εμφάνιση ολοκληρωμένων και "έξυπνων" συσκευών (π.χ. φούρνοι μικροκυμάτων, αμορτισέρ, κ.λπ.) αποτελουμένων τόσο από φυσικά (π.χ. ηλεκτρομηχανικά) στοιχεία όσο και από ενσωματωμένους ελεγκτές (embedded controllers) που παρέχουν δυνατότητες αυτόματης και αυτόνομης εύρυθμης λειτουργίας των, καθώς επίσης επικοινωνίας των με άλλες συσκευές. Ο προγραμματισμός αυτών των συσκευών γίνεται από τους ίδιους τους σχεδιαστές-κατασκευαστές των, οι οποίοι δεν είναι κατ΄ ανάγκην μηχανικοί Η/Υ. Εξάλλου, σε ένα ευρύ φάσμα θετικών επιστημών οι ίδιοι οι επιστήμονες (π.χ. βιολόγοι, σεισμολόγοι κ.λπ.) είναι αναγκασμένοι να επιλέγουν συστήματα καταγραφής και επεξεργασίας μετρήσεων και να υλοποιούν τη διασύνδεσή τους με Η/Υ.
Είναι προφανής λοιπόν η ανάγκη για παροχή ισορροπημένων γνώσεων υλικού & λογισμικού Η/Υ στα πρώτα στάδια των σπουδών των Μηχανικών και Θετικών Επιστημόνων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η κατανόηση της ολοένα αυξανόμενης χρήσης τους στην πρακτική εφαρμογή των ποσοτικών και αναλυτικών μεθόδων.
Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να καλύψει αυτή την ανάγκη, την παρουσίαση δηλαδή του υλικού, λογισμικού και εφαρμογών σε ολοκληρωμένη μορφή και σε μια διαχρονικότητα που αντιστέκεται στην παλαίωση, την οποία προκαλεί η ταχύτητα αλλαγών σ΄ αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο πεδίο. Προτείνεται ως το πρώτο βιβλίο πληροφορικής τόσο για τους μηχανικούς, θετικούς επιστήμονες και άλλους, όσο και για οιονδήποτε θέλει να κατανοήσει τους Η/Υ πέρα από τα κελύφη εργασίας των εταιρειών λογισμικού, που επικρατούν στην αγορά.

25χ19 εκ., 732 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
Άλλα πρόσωπα: Herbert Tanner (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-254-549-2
ISBN (10ψήφιο): 960-254-549-6
Βάρος: 1.738 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
39.41
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.07
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.