Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολεοδομικό δίκαιο

Πολεοδομικό δίκαιο
"Ή γαρ τάξις νόμος" γράφει ο Αριστοτέλης, και ο νόμος είναι απαραίτητος για την επίτευξη της "ευταξίας", την κάλυψη των αναγκών, αλλά και την πραγματοποίηση των οραμάτων των ανθρώπων.
Το βιβλίο πραγματεύεται με συστηματικό τρόπο τη νομοθεσία που επιδιώκει την "ευταξία" των πόλεων, δηλαδή την πολεοδομική νομοθεσία, ξεκινώντας από το νδ του 1923 μέχρι σήμερα και θίγοντας τις επιδράσεις που αυτή έχει δεχθεί από τον ευρωπαϊκό χώρο. Το βιβλίο συντίθεται από δύο μέρη.
Στο Α΄ μέρος διατυπώνονται οι σχέσεις χωροταξίας, προστασίας περιβάλλοντος, πολεοδομίας, κτηριοδομίας. Ερευνάται η κανονιστική και επεμβατική πολεοδομική νομοθεσία για τις εντός σχεδίου περιοχές, εντάξεις και επεκτάσεις μέχρι την ψήφιση του ν. 2508/97.
Στο Β΄ μέρος αναλύονται οι διατάξεις του νέου νόμου, οι οποίες καθιερώνουν την έννοια της "Ανοικτής Πόλης" και επιβάλλουν την εκπόνηση των ΣΧΟΟΑΠ για την οργάνωσή της, καθώς και εκείνες για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών εντός του σχεδίου της πόλης. Ακόμη επισημαίνονται οι διατάξεις που τροποποιούν ή συμπληρώνουν τις υφιστάμενες.
Το βιβλίο είναι εμπλουτισμένο με τις σημαντικότερες αποφάσεις του ΣτΕ και με σχόλια της συγγραφέως.


Σημείωση: 1η έκδοση: Ιανουάριος 2000.

23χ14 εκ., 281 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο), 711.4 (Πολεοδομία)
ISBN: 978-960-254-545-4
ISBN (10ψήφιο): 960-254-545-3
Βάρος: 0.488 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.