Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μηχανοτρονική
(Προσαρμοστικά μηχανικών συστημάτων)
Συγγραφείς:   David M. Auslander, Carl J. Kempf,


Μηχανοτρονική
Τα πιο επιτυχημένα συστήματα μηχανοτρονικής σχεδιάζονται από μια ελίτ μηχανικών με πείρα και βαθειά γνώση της τεχνολογίας του κεντρικού συστήματος. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει την σημαντική τεχνολογία προσαρμογής από τη σκοπιά μηχανικών, οι οποίοι είναι ειδικοί στα υφιστάμενα κεντρικά μηχανολογικά συστήματα. Η παρουσίαση είναι περιεκτική και περιλαμβάνει ηλεκτρονικά σήματος και ισχύος, όπως επίσης τα μετρητικά όργανα και τους επενεργητές που χρησιμοποιούνται με τη μεγαλύτερη επιτυχία κατά την προσαρμογή των μηχανολογικών συστημάτων με τους υπολογιστές ελέγχου.
Ενώ το λογισμικό ενσωματώνει την ευφυΐα του αυτομάτου ελέγχου στα συστήματα μηχανοτρονικής, το επίπεδο προσαρμογής είναι εκείνο που μεταφράζει της μετρήσεις από τον φυσικό κόσμο σε πληροφορίες που το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιήσει και μετατρέπει τις εντολές από το λογισμικό σε ισχύ που προσδίδεται στο κεντρικό σύστημα.
Επειδή οι υπολογιστές είναι ηλεκτρονικές συσκευές, η μία πλευρά της προσαρμογής πρέπει να είναι αναγκαστικά ηλεκτρονική. Με βάση το γεγονός αυτό, το βιβλίο καλύπτει τα ψηφιακά ηλεκτρονικά, συνδυαστικά (Boole) και ακολουθιακά, αλλά και τα αναλογικά ηλεκτρονικά μέσω των τελεστικών ενισχυτών. Περιγράφονται επίσης τα προσαρμοστικά της αναλογοψηφιακής και ψηφιοαναλογικής μετατροπής, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας σίγμα δέλτα. Οι παραπάνω τεχνολογίες αφορούν σε σήματα και σε πληροφορίες. Πολλά συστήματα μηχανοτρονικής χρειάζεται να προσδώσουν ισχύ, που συνήθως αποδίδεται από ηλεκτρικά ελεγχόμενους κινητήρες. Ο έλεγχος της ροής ηλεκτρικής ισχύος αναπτύσσεται στο κεφάλαιο περί ενισχυτών ισχύος.
Το επίπεδο προσαρμογής επεκτείνεται ένα βήμα πιο πέρα, εντός του μηχανολογικού συστήματος, τόσο από την πλευρά των επενεργητών όσο και των μετρητικών οργάνων. Η λειτουργία των επενεργητών καλύπτεται στα κεφάλαια περί κινητήρων συνεχούς ρεύματος και βηματικών κινητήρων, ενώ τα μετρητικά όργανα εξετάζονται σε αντίστοιχο κεφάλαιο, όπου συμπεριλαμβάνονται κωδικοποιητές, αναλυτές, αισθητήρες φαινομένου Hall και άλλα όργανα προηγμένης τεχνολογίας.


Σημείωση: Επιστημονική ευθύνη: Κώστας Κυριακόπουλος.

24χ17 εκ., 336 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές), 621 (Μηχανολογία)
Άλλα πρόσωπα: Herbert Tanner (Μεταφραστής) , Herbert Tanner (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-254-532-4
ISBN (10ψήφιο): 960-254-532-1
Βάρος: 0.673 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1998
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.