Το χθες του έρωτα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το χθες του έρωτα

Μυθιστόρημα

Ηρώ Παπαμόσχου

5.97€ -24% 4.54€

Ο ξένος που θα έκρυβαν στο σπίτι τους ήρθε μια νύχτα με καταιγίδα. Σαν έβγαλε τα σκούρα ρούχα της βροχής που τον προστάτευαν, η Μαρία ένοιωσε τα πόδια της να λύνονται. Μπροστά της δεν στεκόταν ο κυρτός γεράκος που περίμενε. Μπροστά της έστεκε ένα παλικάρι με μάτια καταγάλανα σαν τα νερά της θάλασσας το καλοκαίρι. «Παναγιά μου» είπε από μέσα της - και δεν ήξερε καθόλου μα καθόλου γιατί το έλεγε. Έτσι γεννήθηκε ο έρωτας του χθες. Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του ’60, στα σκληρά χρόνια της δικτατορίας, όταν εκείνος, εκτελώντας μια αποστολή βρέθηκε στο νησί τους και στο σπίτι τους. Εκείνη, στα δεκατρία της τον ερωτεύεται αμέσως μ’ έναν έρωτα που δεν τολμάει να εκφράσει. Εκείνος την βλέπει σαν παιδί. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη, γεμάτη αντιθέσεις, με την αγωνία συνεχώς να αλλάζει όψεις και την πραγματικότητα να ξεπερνάει σε ένταση και την πιο τρελή φαντασία, ο έρωτας της Μαρίας, κρυφός και διάχυτος, τρυπώνει υποσυνείδητα στα κύτταρα εκείνου ταράζοντας τη σκέψη και τα αισθήματά του. Μια ιστορία ανεκπλήρωτης αγάπης που ξεκινάει σε καιρούς ταραγμένους, αντέχει στο χρόνο και στο χωρισμό, κι ακολουθώντας τα γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο μας, φθάνει στην απόλυτη ολοκλήρωση. Ένας έρωτας που ξεκινώντας από το χθες αγγίζει αναλλοίωτος το σήμερα και μετατρέπει σε πάθος σχεδόν ερωτικό κάθε αναζήτηση για ομορφιά και γνησιότητα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μάνος Κοντολέων

Μάνος Κοντολέων (Υπεύθυνος Σειράς)

Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν απ΄ τη Σμύρνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενα του στο περιοδικό "Διάπλαση των Παίδων". Tην πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο. O Mάνος Kοντολέων ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο. Eίναι ταχτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων (Aυγή, Bήμα, Διαβάζω, Tραμ, Πόρφυρας, Λέξη κ.ά) όπου και δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους". Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδία με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδία και νέους. Bιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Eταιρία Eλλήνων Λογοτεχνών και από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου. Kείμενα του (διηγήματα και άρθρα) περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου. O Mάνος Kοντολέων ζει στην Aθήνα μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.


Ηρώ Παπαμόσχου

Ηρώ Παπαμόσχου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο, όπου τελείωσε τις γυμνασιακές της σπουδές. Αργότερα ήρθε στην Αθήνα και εργάστηκε δύο χρόνια σε εφημερίδα και δέκα στην Εθνική Τράπεζα. Συγχρόνως πήρε το πτυχίο της στα αγγλικά. Με το παιδικό βιβλίο ασχολείται από το 1973. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Επίσης, από το 1998 είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για τα Κρατικά Βραβεία της Παιδικής Λογοτεχνίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
298
Διαστάσεις:
21x13
Βάρος:
0.42 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση