Αιγυπτιακή τέχνη
zoom in
28.00€ -26% 20.72€

Από τη γεωμετρική ακρίβεια των πυραμίδων μέχρι τον χρυσό θησαυρό που βρέθηκε στον τάφο του Τουταγχαμών, η τέχνη της αρχαίας Αιγύπτου διατηρεί την ικανότητά της να προσελκύει και να συναρπάζει. Αυτά τα αξιοσημείωτα καλλιτεχνικά δείγματα αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής των αρχαίων Αιγυπτίων και τις αντιλήψεις τους για τη θρησκεία και τη μετά θάνατο ζωή. Σε αυτή την περιεκτική και κατανοητή μελέτη του Γιάρομιρ Μάλεκ, μια διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία, παρακολουθεί την αιγυπτιακή τέχνη στη διάρκεια 3.000 χρόνων εκπληκτικών επιτευγμάτων, από τις προϊστορικές απαρχές της μέχρι την κατάκτηση της Αιγύπτου από τους Ρωμαίους. Σκιαγραφεί τις καλλιτεχνικές τάσεις κάθε περιόδου, συνδέοντάς τες με τις οικονομικές, πολιτικές και πνευματικές εξελίξεις, εξετάζει όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής παραγωγής (μνημειακή αρχιτεκτονική, γλυπτική, ζωγραφική, αγγειοπλαστική, κατασκευή επίπλων, κοσμημάτων και παπύρων) και καταλήγει με μια ενδιαφέρουσα σύνοψη της αιγυπτιακής επιρροής στη σύγχρονη τέχνη.
Ο Γιαρομίρ Μάλεκ έχει επιμεληθεί την τοπογραφική βιβλιογραφία των αρχαίων αιγυπτιακών ιερογλυφικών κειμένων (Topografphical Bibliography of Ancient Egyptian Hieroglyphic Texts) και είναι υπεύθυνος του Αρχείου του Ινστιτούτου Γκρίφιθ, στο Ασμολειανό Μουσείο της Οξφόρδης. Έχει γράψει μεταξύ άλλων τα βιβλία «Στη σκιά των Πυραμίδων: η Αίγυπτος κατά το Αρχαίο Βασίλειο» (In the Shadow of the Pyramids), «Η γάτα στην αρχαία Αίγυπτο» (The Cat in the Ancient Egypt) και «Αίγυπτος: αρχαίος πολιτισμός, σύγχρονη χώρα» (Egypt: Ancient Culture, Modern Land ).


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώτα Ποταμιάνου (Μεταφραστής)


Jaromir Malek

Jaromir Malek (Συγγραφέας)

O Jaromir Malek είναι αιγυπτιολόγος και υπεύθυνος των Αρχείων στο Ινστιστούτο Γκρίφιθ του Μουσείου Ασμόλεαν στην Οξφόρδη της Αγγλίας - ενός από τα πιο σημαντικά αρχεία Αιγυπτιολογίας στον κόσμο όπου φιλοξενείται το προσωπικό αρχείο του Χάουαρντ Κάρτερ. Έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα, καθώς και μια σειρά από βιβλία, όπως "The Cultural Atlas of Ancient Egypt" (σε συνεργασία με τον Τζον Μπέινς), "Egyptian Art", "ABC of Egyptian Hieroglyphs", "Egypt: 4000 Years of Art", "In the Shadow of the Pyrramids: Egypt During the Old Kingdom" και "The Cat in Ancient Egypt".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
447
Διαστάσεις:
22x16
Βάρος:
0.804 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση