Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διδακτική της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας
Συγγραφέας:   Αγγελική Σακελλαρίου


Offer
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο που ασχολείται με τη διδακτική της ελληνικής ως δεύτερης /ξένης γλώσσας προσφέροντας μια συνολική θεώρηση του θέματος. Παρουσιάζονται οι βασικές μέθοδοι διδασκαλίας των ξένων γλωσσών με έμφαση στην επικοινωνιακή μέθοδο και γίνονται προτάσεις για τη διάρθρωση του μαθήματος ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες των μαθητών. Στα κεφάλαια για την προφορά, το ουσιαστικό, το επίθετο και το επίρρημα, το ρήμα και τα είδη των προτάσεων της ελληνικής, αναλύονται οι έννοιες και τα φαινόμενα που δυσκολεύουν τους ξένους μαθητές και προτείνονται απλοί και σαφείς τρόποι παρουσίασής τους. Στο κεφάλαιο για το λεξιλόγιο, παρουσιάζονται τα σύγχρονα ρεύματα διδασκαλίας του λεξιλογίου σε ξένους, τα λεξιλογικά τους λάθη στην ελληνική και προτείνονται τρόποι διδασκαλίας συνωνύμων, αντιθέτων, παραγώγων και συνθέτων. Το βιβλίο αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για τους φοιτητές των Παιδαγωγικών και Φιλοσοφικών Σχολών, τους δασκάλους και τους καθηγητές που έχουν ξένους μαθητές στις τάξεις τους και φυσικά για τους διδάσκοντες των διαπολιτισμικών σχολείων. Είναι επίσης χρήσιμο για τη διδασκαλία της ελληνικής σε τσιγγάνους και μειονοτικούς αλλόγλωσσους μαθητές αλλά και σε παιδιά ελλήνων μεταναστών και παλιννοστούντες.

21χ14 εκ., 148 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-333-246-6
ISBN (10ψήφιο): 960-333-246-1
Βάρος: 0.194 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
13.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αγγελική Ι. Σακελλαρίου είναι αριστούχος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου σπούδασε φιλολογία με ειδίκευση στη γλωσσολογία. Με υποτροφία του ΙΚΥ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole des Hautes Etudes του Παρισιού με επόπτη καθηγητή τον O. Ducrot και πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα στη γλωσσολογία με άριστα και τιμητική διάκριση. Από το 1998 διδάσκει, ως ειδική επιστήμων, το μάθημα "Η διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας" στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 1996 διδάσκει ελληνικά σε ξένους στο Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής του ίδιου Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσει γλωσσολογικά άρθρα σε πολλά ελληνικά και ξένα περιοδικά, έχει μεταφράσει το βιβλίο του O. Ducrot Le dire et la dit από τις εκδόσεις ΜΙΕΤ και έχει συμμετάσχει σε διεθνή γλωσσολογικά συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.