Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ρόζα Ιμβριώτη: Η Ρόζα της εκπαίδευσης, της επανάστασης

Ρόζα Ιμβριώτη: Η Ρόζα της εκπαίδευσης, της επανάστασης
"Από τα πολλά χαρακτηριστικά της Ρόζας Ιμβριώτη θα κρατήσω μόνο δύο: Τον ανθρωπισμό και την ανθρωπιά της. Αυτές οι δύο λέξεις, και μάλιστα στις σημερινές συνθήκες, έχουν το δικό τους ειδικό βάρος και τη δική τους συναισθηματική και πνευματική φόρτιση. Ο ανθρωπισμός είναι η φιλοσοφία της παιδαγωγικής της θεωρίας, ενώ η ανθρωπιά της είναι η πυξίδα που κατευθύνει την παιδαγωγική της δραστηριότητα".
Γιώργος Μωραΐτης, Παιδαγωγός


Άρθρα της Ρόζας Ιμβριώτη, αλλά και κριτικές επάνω στο έργο και την προσωπικότητά της, περιλαμβάνει το συλλογικό έργο "Η Ρόζα της Εκπαίδευσης, της Επανάστασης", που εκδόθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) και τις εκδόσεις "Εντός".
Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις των ομιλητών στην εκδήλωση προς τιμήν της μεγάλης παιδαγωγού και αγωνίστριας, που πραγματοποίησε η ΠΕΑΦΕ το 1999. Πρόκειται για μία μοναδική καταγραφή όσων μνημόνευσαν οι συναγωνιστές και οι συνάδελφοι της Ρόζας Ιμβριώτη από την περίοδο που πέρασαν μαζί της στο Σχολείο Ειδικής Εκπαίδευσης Ανωμάλων Παίδων ή στο μετερίζι του αγώνα της ΕΠΟΝ.
Δημοσιεύονται οι ομιλίες του Δημοσιογράφου Ν. Καραντηνού, του Παιδαγωγού Γ. Μωραΐτη, του Λογοτέχνη Φ. Μαυρογιώργη, της Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Άσ. Μανδηλαρά, της Συγγραφέως Ν. Αποστολοπούλου, της Παιδαγωγού Π. Δαράκη και της Αντιπροέδρου της ΠΕΑΦΕ Φρ. Κοττορού, καθώς και άρθρα της ίδιας της Ρόζας Ιμβριώτη, τα οποία συνεχίζονται και στο δεύτερο μέρος του βιβλίου. Ανάμεσά τους, το περίφημο "Η σημερινή κρίση της Παιδείας" (1965), "Τα παιδία δεν παίζει!", "Λαϊκή Παιδεία", "Δημήτρης Γληνός, Άρθρα 1942-43" κ.ά.
Στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται εισηγήσεις ομιλητών σε εκδηλώσεις για τη Ρόζα Ιμβριώτη, αλλά και δημοσιεύσεις σε βιβλία και περιοδικά, όπως του Κ. Πελαγήσιου, της Αλ. Ξένου-Βενάρδου, του Δ. Κηπουρού κ.ά.
Στο βιβλίο, που επιμελήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΑΦΕ, περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τη ζωή της Ρ. Ιμβριώτη στην εξορία.


Σημείωση: Κείμενα των: Καραντηνός, Νίκος - Μωραΐτης, Γιώργος - Ιμβριώτη, Ρόζα - Πέτσας, Μάκης - Μαυρογιώργης, Φίλιππος κ.ά. Το παρόν βιβλίο αποτελεί συνέκδοση των εκδόσεων Εντός με την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (Π.Ε.Α.Φ.Ε.).

24χ17 εκ., 154 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 920 (Βιογραφίες)
Άλλα πρόσωπα: Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (Π.Ε.Α.Φ.Ε.) (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-86828-0-1
ISBN (10ψήφιο): 960-86828-0-0
Βάρος: 0.335 κιλά
Εκδότης: Εντός
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.