Το θέατρο και τα παιδιά 2
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το θέατρο και τα παιδιά 2

8.66€ -10% 7.79€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Εκδότης

    Ωρίων

Norbert Landa (Στιχουργός)

Ο Νόμπερτ Λάνα σπούδασε φιλοσοφία και δημοσιογραφία. Εργάστηκε σαν κειμενογράφος. Μετά τον γάμο του με την εικονογράφο παιδικών βιβλίων Χάνε Τερκ εργάζεται αποκλειστικά και μόνον για παιδιά. Πολλά από τα σαράντα και πλέον βιβλία του μεταφράστηκαν σε πολλές ξένες γλώσσες. Ζει ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη βόρειο Γερμανία.

Thomas Joseph Landa (Στιχουργός)

Ο Τόμας Γιόζεφ Λάντα γεννήθηκε στο Λίντς της Αυστρίας, και σπούδασε σκηνογραφία, ενδυματολογία, αισθητική και πειραματικό θέατρο. Διεύθυνε και δίδαξε θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, καθώς και σεμινάρια υποκριτικής για παιδαγωγούς. Ζει στο Σάλτσμπουργκ και εργάζεται στο Φράιμπουργκ.

Πίτσα Μπουρνόζου

Πίτσα Μπουρνόζου (Μεταφραστής)

Η Πίτσα Μπουρνόζου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου 1945. Δεύτερη στη σειρά ανάμεσα σε τέσσερα κορίτσια έδειξε από μικρή το ταλέντο της. Τελείωσε τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν με άριστα και συμπλήρωσε τις θεατρικές της σπουδές στο London School of Dramatic Art. Μιλούσε και μετέφραζε αγγλικά και γερμανικά. Είχε παρακολουθήσει μαθήματα χορού/κίνησης στο City Literary Institute of London με τον Ronald Wilson, στη Ζουζού Νικολούδη, στην Έρση Πίττα, στον Ντανιέλ Λομμέλ, στην Καίη Χόλντεν, κλασσικού μπαλέτου στη Σόνια Μοριάνοβα και ρυθμικής στις Emmy Speck και Matey-Ρουσοπούλου. Εκτός από την ηθοποιία και τη μετάφραση, δίδαξε σε θεατρικές σχολές και εργαστήρια, σκηνοθέτησε, επιμελήθηκε σκηνικά και κουστούμια, έγραψε θεατρικά, ποιήματα, διηγήματα, ταχυδράματα. Στην ΕΡΤ συμμετείχε ως ηθοποιός, σκηνοθέτις και μεταφράστρια, καθώς και ως παραγωγός στο ραδιόφωνο και σε παιδικές εκπομπές, αλλά κυρίως πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις του Θεάτρου της Δευτέρας. Πέθανε στις 5 Ιανουαρίου 2007.

Τάκης Τυροβολάς (Συνθέτης)


Χριστίνα Πένου (Ερμηνευτής)


Δημήτρης Λάκωνας (Ερμηνευτής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Διαστάσεις:
11χ7
Βάρος:
0.066 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση