Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συνωμοτική παγκοσμιοποίηση

Offer
Οι σύγχρονες εθνικές κυβερνήσεις αναζητούν άλλοθι για άφεση των αμαρτιών τους στους "μονόδρομους", που τις αδρανοποιούν, στα "αόρατα χέρια", που τις απαλλάσουν των ευθυνών τους, στην "ανταγωνιστικότητα", που η επιδίωξή της δήθεν εξασφαλίζει την εθνική επιβίωση, στις "ιδιωτικοποιήσεις", που δήθεν αποτελούν πανάκεια, και σε ανάλογες λέξεις χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, που όμως ανήκουν στο οπλοστάσιο της πανίσχυρης και αποτελεσματικής παγκόσμιας προπαγάνδας.
Ζούμε για το κέρδος, πεθαίνουμε για το κέρδος, δολοφονούμε, χωρίς συνέπειες, για το κέρδος, το ανταλλάσσουμε, αδίστακτα, με τη συνείδησή μας, τα όνειρά μας, τις ομορφιές της ζωής και της ψυχής μας.
"Μονόδρομοι", "αόρατα χέρια", "δήθεν εμπιστοσύνη στην αυτορρυθμιζόμενη αγορά", "μάγοι και μάγισσες" κ.ο.κ., αποτελούν το οπλοστάσιο των "έξυπνων όπλων" της "παγκοσμιοποίησης".
Το σύγχρονο κράτος δεν εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον, αλλά προωθεί την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που ισοδυναμεί με υψηλότερα κέρδη εκλαμβάνοντας, προφανώς, ως ανταποκρινόμενη στα πράγματα υπόθεση της οποίας ουδέποτε αποδείχθηκε η ορθότητα: δηλαδή, ότι το ατομικό συμφέρον συμπίπτει με το γενικό.
Πρέπει, λοιπόν, οι λαοί να γνωρίζουν ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα δεινά τους, αλλά και πως αυτά κάθε άλλο παρά "μονόδρομος" είναι. Ακριβώς, η διάχυτη πεποίθηση των λαών, ότι ξαφνικά και ανατέλλοντος του 21ου αιώνα, ολόκληρο το πάλαι ποτέ οπλοστάσιο της οικονομικής πολιτικής "μαρμάρωσε από το ραβδί της κακιάς μάγισσας" μπορεί να δικαιολογήσει τη στροφή τους προς άκρατο ατομισμό και ανασφάλεια.
Η κρατική παρέμβαση με κάποια μορφή και κατεύθυνση, ουδέποτε, διακόπτεται. Οι περί του αντιθέτου εξαγγελίες αποβλέπουν, πάγια, στην αποθάρρυνση των ανίσχυρων να ζητήσουν την κρατική προστασία, ενώ η φαινομενικά κρατική αδράνεια ευνοεί τους ισχυρούς.[...]

21χ14 εκ., 621 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
Άλλα πρόσωπα: Ίδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη (Φορέας)
ISBN: 978-960-02-1473-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1473-5
Βάρος: 0.928 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
33.54
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.47
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, Μαρία
Αριστούχος απόφοιτος του Α.Π.Θ. και του Παν/μίου Sorbonne του Παρισιού από όπου έλαβε το διδακτορικό της (Doctorat d΄ Etat es Sciences Eco.) με άριστα και διάκριση, και με εξειδικευμένες σπουδές και έρευνα στα Παν/μια London School, Berkeley Η.Π.Α. και Ευρωπαϊκό Παν/κό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Υφηγήτρια στο Α.Π.Θ. και καθηγήτρια στο Παν/μιο Μακεδονίας (πρ. Α.Β.Σ.Θ.), Σύμβουλος του Υπουργείου Συντονισμού, της ΥΠΑΒΕ, του Ο.Ο.Σ.Α. Παρισίων, μέλος του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Παν/μίου της Μασσαλίας (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο) και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Management Δήμου Καλαμαριάς. Πρώτη Ελληνίδα πρύτανης, εκλεγείσα τρεις φορές στο Παν/μιο Μακεδονίας. Τιμήθηκε με υποτροφίες της γαλλικής κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του Ευρωπαϊκού Παν/κού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.