Το παλιό σπίτι στον Βόσπορο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το παλιό σπίτι στον Βόσπορο

Irene Unz - Mauvrogordato

12.00€ -26% 8.88€

Με επίκεντρο μια πλούσια οικογένεια που ζει τις τελευταίες μέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η συγγραφέας περιγράφει έναν ολόκληρο κόσμο που είχε τις ρίζες του στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, πέρασε στις υπηρεσίες του Σουλτάνου, βιώνοντας ταυτόχρονα τη βασανιστική αίσθηση του «ξένου», για να βρεθεί τελικά μετανάστης σε ξένες χώρες. Ένα οδοιπορικό που είναι ταυτόχρονα η ιστορία μιας πόλης-συμβόλου χαμένων πολιτισμών.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Εύη Μελά (Μεταφραστής)

Η Εύα Μελά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (1974-1980) με δάσκαλο τον Λ. Κανακάκι και τον Κώστα Γραμματόπουλο στη Χαρακτική. Από το 1979 έως το 1981 φοίτησε στο "φροντιστήριο τυπογραφίας και τέχνης του βιβλίου" της ΑΣΚΤ, με δάσκαλο τον Γ. Παπαδάκη. Το 1981-1982 παρακολούθησε σχέδιο και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού, μ΄ αφορμή μια υποτροφία του ΕΟΜΜΕΧ για βιβλιοδεσία. Από το 1985 ως το 1988 ήταν υπότροφος του ΙΚΥ στη χαρακτική. Για μεγάλο χρονικό διάστημα διδάχτηκε χαρακτική κοντά στον χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο. Έχει διοργανώσει πολλές ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Α. Βερολίνο, Σόφια, Παρίσι, Βαρσοβία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη κ.α.). Ασχολείται με την φιλοτέχνηση εντύπων και βιβλίων και έχει λάβει μέρος στις εκθέσεις ελλήνων εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά.

Irene Unz - Mauvrogordato

Irene Unz - Mauvrogordato (Συγγραφέας)

Η Ιρένε Oυνζ-Μαυρογορδάτου γεννήθηκε το 1917 στην Κωνσταντινούπολη, επί Oθωμανικής Αυτοκρατορίας. O πατέρας της ήταν μεγαλομηχανικός και εργάστηκε στην Τουρκία, την Περσία και τη Σοβιετική Ένωση. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή η οικογένεια έζησε για ένα διάστημα στην Ελλάδα κι ύστερα μετακόμισε στη Γερμανία. Η Ιρένε Oυνζ-Μαυρογορδάτου σπούδασε φωτογραφία στο Βερολίνο και επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη το 1937.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
153
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.24 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση