Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργαστηριακές ασκήσεις και δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Offer
Τα σχολικά εργαστήρια θα πρέπει να μετατραπούν σε προέκταση της σχολικής τάξης και να αποτελέσουν τους χώρους όπου η διδακτική μεθοδολογία και οι αρχές της παιδαγωγικής θα βρίσκουν τις ιδανικές εφαρμογές τους. Στο ανά χείρας βιβλίο γίνεται μια προσπάθεια επισήμανσης της παιδαγωγικής και διδακτικής χρησιμότητας των σχολικών εργαστηρίων. Παράλληλα, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν εργαστηριακό οδηγό που να συμπυκνώνει κατά τρόπο επιγραμματικό τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται τόσο από την πλευρά των μαθητών όσο και από την πλευρά των εκπαιδευτικών, ώστε να δραστηριοποιούνται αποτελεσματικά στα σχολικά εργαστήρια. Επικεντρωνόμαστε κυρίως σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Ταυτόχρονα, καταπιανόμαστε με τις παιδαγωγικές συνιστώσες της λειτουργίας των εργαστηρίων, τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας τους, την παρουσίαση των συσκευών τους και την ανάλυση των λειτουργικών παραμέτρων τους. Τέλος, αναφέρουμε κρατικούς φορείς και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, στις οποίες μπορούν να ανατρέξουν εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι αναζητώντας πληροφορίες ή βοήθεια στο έργο τους.

21χ14 εκ., 114 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.357 (Περιβάλλον - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
ISBN: 978-960-8041-85-1
ISBN (10ψήφιο): 960-8041-85-6
Βάρος: 0.182 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
11.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ευαγγελία Μαυρικάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αποφοίτησε από το Βιολογικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990 και το 1998 αναγορεύτηκε διδάκτορας από το ίδιο Τμήμα. Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας των νέων σχολικών εγχειριδίων βιολογίας Α΄ και Γ΄ Γυμνασίου (2007-2008). Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Αγωγή Υγείας και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, καθώς και σε θέματα που αφορούν τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της Βιολογίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.