Γυναίκα της σκιάς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Γυναίκα της σκιάς

Μυθιστόρημα

Τίτσα Πιπίνου

3.98€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602347867

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2001

  • Εκδότης

    Άγκυρα

Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τη βίαιη πραγματικότητα που μέχρι και πριν λίγα χρόνια βίωναν οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου χωριού. Η μοίρα μιας γυναίκας όπου οι συνθήκες καθώς και τα απάνθρωπα έθιμα την έταξαν να ζει στο περιθώριο της ζωής. Εξορισμένη από την κοινότητα των ανθρώπων στην ερημιά, εκείνα τα δύσκολα χρόνια, χωρίς δικαίωμα στην ξεγνοιασιά, τη χαρά, τον έρωτα, το γάμο αλλά ούτε ακόμη και στις μικρές καθημερινές απολαύσεις που κάνουν όμορφη τη ζωή. Κι όμως θα έρθει η στιγμή που αυτή, η πιο ταπεινή, η πιο καταφρονημένη θα πατάξει τη μοίρα της και θα λάμψει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο. Θα μεταμορφωθεί και θα γίνει όμορφη και θελκτική, γλυκιά και απαλή όταν κάποιος την κοιτάξει, την αγγίξει και την επιθυμήσει σαν τη γυναίκα που είναι. Αυτός δε θα είναι άλλος από τον πιο αρρενωπό άντρα του τόπου. Θα αξιωθεί το μεγάλο έρωτα και το πάθος. Είναι όμως παράλληλα και η ιστορία μιας άλλης γυναίκας που φεύγει από την πρωτεύουσα για να γλυτώσει το αδιέξοδο της ερωτικής της ζωής. Οι ιστορίες των δύο γυναικών θα αλληλοπλεχθούν μέσα από τούτη τη διήγηση. Το παρελθόν, οι μοίρες και οι εποχές τους θα συναντιούνται και θα απομακρύνονται δίχως και οι ίδιες να το γνωρίζουν.

Ελένη Γκίκα

Ελένη Γκίκα (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ελένη Γκίκα γεννήθηκε το 1959 στο Κορωπί. Δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός στο "Αντί", στις "Εικόνες", στο "Έθνος" και στο "Έθνος της Κυριακής" από το 1983, έχει ασχοληθεί με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το παραμύθι, έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και έχει επιμεληθεί βιβλία και σειρές. Κυκλοφορούν τριάντα τρία βιβλία της. Δεκαπέντε μυθιστορήματα, έντεκα ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές με διηγήματα, ένας τόμος με συνεντεύξεις και τέσσερα παραμύθια. Το βιβλίο της "Η γυναίκα της βορινής κουζίνας" (εκδόσεις Καλέντη) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών το 2012. Άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά ["Περίπλους", "Διαβάζω", "Νέα Ευθύνη", "diastixo", "diavasame", "Literature" κ.ά.] Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού Fractal.

Τίτσα Πιπίνου

Τίτσα Πιπίνου (Συγγραφέας)

Η Τίτσα Πιπίνου γεννήθηκε στη Ρόδο όπου ζει μέχρι σήμερα. Για ένα διάστημα έζησε στην Αγγλία όπου παρακολούθησε μαθήματα γλώσσας. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1994 με το μυθιστόρημα "Γυναίκα της σκιάς". Ακολουθησαν τα μυθιστορήματα "Τέσσερις μέρες του Μάρτη" (1997), "Για να θυμάσαι τη Λοΐδα" (1997), "Ονειροπαγίδα" (1999), "Παλιοί γάτοι, τρυφερά ποντίκια" (2002) και άλλα. Συνολικά έχει γράψει εννιά μυθιστορήματα, ένα δοκίμιο και ένα βιβλίο για παιδιά. Διηγήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες, λογοτεχνικά ημερολόγια και στον Τύπο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
140
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.221 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση