Πόσο κλασική είναι η κλασική αρχαιότητα;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πόσο κλασική είναι η κλασική αρχαιότητα;

Ένας διάλογος για τη σημερινή κατάσταση της κλασικής φιλολογίας

Manfred Fuhrmann

Hermann Trankle

18.55€ -21% 14.65€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607262318

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    1992

  • Εκδότης

    Καρδαμίτσα

Βαγγέλης Αθανασόπουλος

Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος γεννήθηκε το 1946 στον Πειραιά. Σπούδασε στο τμήμα φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο King΄s College του University of London. Η πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα έγινε με δύο διηγήματα, "Επαφή και αποστροφή" και "Οι τρόποι του κάλλους", ενώ για το πρώτο αυτοτελές λογοτεχνικό βιβλίο του, "Εαυτόν τιμωρούμενος", που κυκλοφόρησε το 1976, πήρε το βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα (1977). Έχει επίσης τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής (1991) για το βιβλίο "Ο λογοτέχνης ως πρότυπο δημιουργικής δράσης" και με το Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής της Ακαδημίας Αθηνών (1992) για το βιβλίο "Οι μύθοι της ζωής και του έργου του Γ. Βιζυηνού". Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει πεζογραφία, ποίηση, δοκίμιο, κριτική και μετάφραση λογοτεχνικών και κριτικών έργων. Κάνει κριτική της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας σε εφημερίδες και περιοδικά και εργάζεται ως καθηγητής στον τομέα νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μίλτος Πεχλιβάνος (Μεταφραστής)

Ο Μίλτος Πεχλιβάνος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Σπούδασε στο Α.Π.Θ. και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντίας. Είναι επίκουρος καθηγητής γενικής και συγκριτικής γραμματολογίας στο Α.Π.Θ. και έχει εκλεγεί στη θέση καθηγητή νεοελληνικών σπουδών στο Freie Universitat του Βερολίνου. Υποστήριξε το 1999 τη διδακτορική του διατριβή με θέμα "Εκδοχές νεοτερικότητας στην κοινωνία του γένους: Νικόλαος Μαυροκορδάτος - Ιώσηπος Μοισιόδαξ - Αδαμάντιος Κοραής". Έχει μεταφράσει μελετήματα του H.R. Jauβ (Η θεωρία της πρόσληψης, Αθήνα, Εστία, 1995) και έχει συνεπιμεληθεί τους τόμους "Einfuhrung in die Literaturwissenschaft" (Στουτγάρδη, Metzler, 1995) και "Ο λόγος της παρουσίας. Τιμητικός τόμος για τον Παν. Μουλλά" (Αθήνα, Σοκόλης, 2005). Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους, ανάμεσα στις οποίες και το επίμετρο "Οι κήποι του Candide και κάποιες σύγχρονες μεταφυτεύσεις τους", στο "Βολταίρος, Καντίντ ή η αισιοδοξία", (Αθήνα, Πόλις, 2005).

Manfred Fuhrmann

Manfred Fuhrmann (Συγγραφέας)

Ο Manfred Fuhrman (1925-2006) διετέλεσε καθηγητής της κλασικής φιλολογίας στα πανεπιστήμια του Κιέλου και της Κωνσταντίας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονταν η ύστερη αρχαιότητα, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ρητορική και η λογοτεχνική θεωρία της αρχαιότητας. Οι μεταφράσεις των λόγων του Κικέρωνα που εκπονήθηκε θεωρούνται υποδειγματικές. Από τον εκδοτικό οίκο "Artemis & Winkler" κυκλοφορούν επίσης οι μονογραφίες του "Die antike Rhetorik" (1984), "Cicero und die roemisch Republik" (1989), "Rom in der Spaetantike" (1994) και "Europas fremd gewordene Fundamente" (1995).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Hermann Trankle (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
103
Διαστάσεις:
18x13
Βάρος:
0.132 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση