Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η γλώσσα μου
(Η συλλαβική μέθοδος ανάγνωσης: Εισαγωγή, θεωρητική προσέγγιση: Οδηγίες χρήσεως για γονείς και δασκάλους)
Συγγραφέας:   Χρήστος Π. Μπίρτσας


Η γλώσσα μου
Mε το δίτομο αυτό έργο υλοποιείται μια νέα μέθοδος διδασκαλίας της ανάγνωσης, η Συλλαβική Μέθοδος. Η μέθοδος αυτή διδάσκεται για μια ολόκληρη σχεδόν δεκαπενταετία στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δ.Ε., όπου μετεκπαιδεύονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, και εφαρμόζεται σε πολλά σχολεία της χώρας μας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Με τη Συλλαβική Μέθοδο δε διδάσκονται ολόκληρες προτάσεις ή λέξεις, όπως συνέβαινε με τις οπτικές ή ολικές μεθόδους που ήδη έχουν εγκαταλειφθεί, ούτε ένα ένα τα γράμματα, όπως με τις φωνητικές ή αναλυτικοσυνθετικές μεθόδους, αλλά συλλαβές. Ως συλλαβές θεωρούνται και τα φωνήεντα. Η Συλλαβική Μέθοδος αποφεύγει πολλά μειονεκτήματα των δυο άλλων ομάδων μεθόδων και οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα με ευκολότερο τρόπο. Η όλη εργασία γίνεται όχι ως "μάθημα", αλλά ως παιχνίδι. Η αξία της φαίνεται ειδικότερα στα παιδιά με δυσκολίες μάθησης. Η επιστημονική της ανάλυση και στήριξη γίνεται στο βιβλίο του ίδιου συγγραφέα που πρόσφατα κυκλοφόρησε με τον τίτλο: "Διδακτικά Προγράμματα-Για παιδιά με "ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες".
Το τεύχος που συνοδεύει το βιβλίο, με τις χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες χρήσεως που περιέχει, βοηθά και τους μη ειδικούς να το χρησιμοποιούν σωστά.

25χ18 εκ., 157 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Η Γλώσσα μου
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
ISBN Set: 960-7222-06-7
ISBN13 Set: 978-960-7222-06-0
Ταξινόμιση DDC: 372.6 (Ελληνική γλώσσα, Νέα - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
ISBN: 978-960-7222-07-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7222-07-5
Βάρος: 0.376 κιλά
Εκδότης: Dian
Έτος Κυκλοφορίας: 1994
Γράψε τη δική σου κριτική
11.73
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.44
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.