Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επιστημονική έρευνα
(Θεωρία και εφαρμογές στις κοινωνικές επιστήμες)

Offer
Στο παρόν βιβλίο οι συγγραφείς θέτουν ως στόχο να παρουσιάσουν τις τεχνικές συλλογής και ανάλυσης των δεδομένων της έρευνας, καθώς και τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ της κοινωνικής έρευνας, της κοινωνικής θεωρίας και των κοινωνικών προβλημάτων. Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος αναλύονται οι σχέσεις της κοινωνικής επιστήμης και της επιστημονικής έρευνας, παρουσιάζονται οι βασικότερες μεθοδολογικές θεωρίες, οι επιστημονικές αρχές στις οποίες βασίζεται η μεθοδολογία και οι διαδικασίες διατύπωσης της επιστημονικής υπόθεσης της έρευνας. Στο δεύτερο μέρος αναλύονται τα προβλήματα που παρουσιάζει η μέτρηση των παρατηρήσεων στις κοινωνικές έρευνες και οι σχέσεις της μεθόδου με τις διάφορες τεχνικές συλλογής των δεδομένων. Γίνεται αναλυτική αναφορά στην έρευνα πεδίου , στις τεχνικές και τις φάσεις εξέλιξης της, όπως και στα θέματα ανάλυσης και ερμηνείας των δεδομένων που προκύπτουν από αυτήν. Στο τρίτο μέρος αναλύονται οι βασικές στατιστικές τεχνικές που σχετίζονται με την έρευνα, δηλαδή οι τεχνικές δειγματοληψίας, στατιστικών σφαλμάτων, στατιστικής ανάλυσης και παρουσίασης των δεδομένων.

21χ14 εκ., 270 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300 (Κοινωνικές επιστήμες), 001.4 (Έρευνα)
ISBN: 978-960-8041-89-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8041-89-9
Βάρος: 0.412 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
16.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ζαφειρόπουλος, Κώστας
Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διδάσκει Στατιστική και Μεθόδους Έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Ασχολείται ερευνητικά με την ποσοτική ανάλυση και αξιολόγηση εφαρμογών του Συμμετοχικού Διαδικτύου (Web2.0) στην πολιτική και στον τουρισμό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.