Χάρτινη εξέδρα
zoom in
15.00€ -10% 13.50€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607716637

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2001

  • Εκδότης

    Οδός Πανός

91 κείμενα, 300 ή 400 λέξεων, γραμμένα για την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", που μιλάνε για ανθρώπους, για πουλιά, για φόνους στην πρώτη σελίδα, για ναυάγια και ναυαγούς, για τη ζωή των πόλεων, για τη νύχτα, για την επαρχία, για δισκοθήκες και τραπεζικούς υπαλλήλους, για δίσκους, για επώνυμους, για ανώνυμους διαβάτες των οδών. Πορτραίτα προσώπων και εποχών, μιας ζωής που χάνεται. Άλλοτε μοιάζουνε με ζεϊμπέκικα, μακρόσυρτους χορούς των υδάτων, της θάλασσας που χτυπά στα βράχια, ή σβησμένα τραγούδια. Εύθραυστα και επιρρεπή κείμενα όπως πρέπει σε μια "Χάρτινη εξέδρα", που τη χτυπά ο αέρας και η βροχή, το βάρος των γεγονότων που καλείται να περιγράψει· να σταθεί. Γιώργος Χρονάς
Γιώργος Χρονάς

Γιώργος Χρονάς (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Χρονάς γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1948 στον Πειραιά. Από το 1973, που εμφανίστηκε στα γράμματα, έχει εκδώσει δεκαοχτώ βιβλία με ποιήματα, πεζά, θέατρο. Ξεκίνησε από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, επί Μάνου Χατζιδάκι, το 1979, παρουσιάζοντας την εκπομπή "Οδός Πάνος 17", έως σήμερα πού παρουσιάζει το "Ξενοδοχείο Βαλκάνια". Εργάστηκε επίσης στο Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα. Ποιήματά του και πεζά έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Εκατό τραγούδια του έχουν μελοποιηθεί από Έλληνες συνθέτες. Εκδίδει από τον Φεβρουάριο του 1981 το περιοδικό "Οδός Πανός", τις ομώνυμες εκδόσεις, καθώς και τις "Εκδόσεις Σιγαρέτα". Δημοσιογραφεί κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες και είναι υπεύθυνος του ενθέτου "Βιβλιοθήκη" της "Ελευθεροτυπίας". Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Βερύκιος

Σπύρος Βερύκιος (Εικονογράφος)

Ο Σπύρος Βερύκιος σπούδασε ζωγραφική (1986) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου και τελείωσε τις σπουδές του στη ζωγραφική και τις γραφικές τέχνες κοντά στον Δημήτρη Μυταρά και τον Γιώργο Παπαδάκη. Το 1991 συμμετείχε στην Bienalle νέων καλλιτεχνών Μεσογείου στην Βαλένθια. Το 1995 παρακολούθησε στην ARTOON επιδοτούμενα σεμινάρια πάνω στο Κινούμενο Σχέδιο. Μια ενασχόληση που έχει και συνέχεια, μιας και το 1996 εργάστηκε στο Λονδίνο στο στούντιο "Stardust Pictures" για δυο ταινίες της Warner Bros "Space Jam" και "Fern Gully 2". Αργότερα, το 2001 σχεδίασε lay outs για τη σειρά κινουμένων σχεδίων του BBC "The Lampies" ενώ από το 2002 εργάζεται στην Αθήνα στο στούντιο Time Lapse pictures για την ταινία της Paramount "Rug rats Crossover Movie". Όλα αυτά τα χρόνια και παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητές του, εργάζεται ως story boarder για διαφημιστικές εταιρίες. Επίσης έχει διδάξει ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική στο κολέγιο Αθηνών (1999- 2002) ενώ από το 1997 μέχρι σήμερα διδάσκει κόμικς και ζωγραφική στη σχολή σκίτσου Ορνεράκη. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε γνωστούς χώρους και γκαλερί, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κόμικς του δημοσιεύονται τακτικά στο περιοδικό "Βαβέλ".

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
213
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.328 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση