Εν αρχή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εν αρχή

Μια νέα ερμηνεία του βιβλίου της Γενέσεως

Karen Armstrong

15.28€ -10% 13.75€

Ποιο μπορεί να είναι το βαθύτερο υπαρξιακό νόημα θεμελιακών - και πασίγνωστων - μυθικών διηγήσεων, όπως η Δημιουργία, η Πτώση, ο Κατακλυσμός, ο Πύργος της Βαβέλ, ο φόνος του Άβελ, η φιλοξενία του Αβραάμ ή η πάλη του Ιακώβ με τον Θεό; Ποια είναι η σημασία της Θείας ευλογίας για την ανθρώπινη ζωή και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στις διανθρώπινες σχέσεις η αδυναμία προσοικείωσής της; Με ύφος γλαφυρό και σαγηνευτικό, το βιβλίο της Κάρεν Άρμστρονγ, `Εν Αρχή`, προσπαθεί να τοποθετηθεί με απλότητα και σαφήνεια πάνω σ` αυτά τα ερωτήματα. Πρόθεση της συγγραφέως δεν είναι η εξεύρεση τελειωτικών απαντήσεων, ούτε η παγίδευση μέσα σε αναντίρρητες βεβαιότητες, αλλά η προάσπιση μιας ανοιχτής θεώρησης και η διακινδύνευση που συνεπάγεται κάθε άμεση εμπειρία του Ιερού.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Δημήτρης Ι. Μπεκριδάκης (Μεταφραστής)

Ο Δημήτρης Ι. Μπεκριδάκης γεννήθηκε το 1970 στη Χίο και σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Θρησκειολογίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Θρησκειολογία. Διατέλεσε αρχισυντάκτης και κατόπιν διευθυντής επιστημονικών θεμάτων του ειδικού περιοδικού God & Religion / Θεός και Θρησκεία. Σήμερα είναι διευθυντής του περιοδικού Θρησκειολογία / Ιερά-Βέβηλα.

Karen Armstrong

Karen Armstrong (Συγγραφέας)

Η Κάρεν Άρμστρογκ έζησε επτά χρόνια ως Ρωμαιοκαθολική μοναχή, μια εμπειρία που κατέγραψε στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο "Μέσα από τη Στενή Πύλη". Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φιλολογία, θρησκειολογία και θεολογία. Διδάσκει ιστορία των θρησκειών και θεολογία σε βρετανικά και αμερικανικά πανεπιστήμια και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους εγκυρότερους σχολιαστές και ιστορικούς των θρησκειών. Η διεθνής αναγνώριση ήρθε το 1993 με τη μελέτη της "Η ιστορία του Θεού". Ζει στο Λονδίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
284
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.564 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση