Η νέα τάξη και οι χρήσιμοι ηλίθιοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η νέα τάξη και οι χρήσιμοι ηλίθιοι

Θύμιος Παπανικολάου

5.30€ -27% 3.87€

 

Στην Ελλάδα ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας επέφερε καταλυτικές ρωγμές στη σκέψη και πυροδότησε προβληματισμούς για μια βαθύτερη κατανόηση αυτού που συντελείται σήμερα.

Αρχίζει να διαμορφώνεται ένα ρεύμα σκέψης που επιχειρεί, μέσα στο παγωμένο τοπίο της αντίδρασης και των «αριστερών» στερεοτύπων, να σπείρει το άνθος των μεγάλων και γόνιμων ιδεών.Η σύγκρουση κυβέρνησης και Εκκλησίας πυροδότησε παραπέρα τους προβληματισμούς, τις ρωγμές και τις ρήξεις στη σκέψη. (...)

Η συλλογή τούτων των κειμένων είναι προϊόν αυτών των προβληματισμών, των εντάσεων και των ρήξεων.

Είναι κείμενα πολεμικά, γιατί αντικαθρεφτίζουν τη δυναμική των πολιτικών και πνευματικών εντάσεων που δημιουργήθηκε από τα ίδια τα καταλυτικά γεγονότα της περιόδου που ζούμε.

Θύμιος Παπανικολάου

Θύμιος Παπανικολάου (Συγγραφέας)

Ο Θύμιος Παπανικολάου γεννήθηκε στη Φωκίδα το 1944. Σπούδασε στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Ζει στην Αθήνα. Στη διάρκεια της Χούντας φυλακίζεαι για αντιδικτατορική δράση. Το 1970 ιδρύει τον εκδοτικό οίκο "Νέοι Στόχοι" που αργότερα (1980) πήρε το όνομα "θεωρία" και εκδίδει το πολιτικό περιοδικό "Νέοι Στόχοι". Ασχολήθηκε με την προώθηση της κλασικής και σύγχρονης μαρξιστικής σκέψης. Από το 1983 μέχρι σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος (πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος και κριτικός βιβλίου) σε εφημερίδες, περιοδικά και στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Μελετά και γράφει για τα προβλήματα της πολιτικής, της κοινωνικής ψυχολογίας και της αισθητικής. Σήμερα εκδίδει το περιοδικό "Ρεσάλτο".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
112
Διαστάσεις:
12x17
Βάρος:
0.115 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση