Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό σύστημα υγείας
Συγγραφέας:   Κυριάκος Ν. Σουλιώτης


Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό σύστημα υγείας
[...] Η παρούσα μελέτη αποπειράται να διερευνήσει την σχέση δημόσιου και ιδιωτικού στον υγειονομικό τομέα στην Ελλάδα και παράλληλα να εξηγήσει την ροπή προς την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Η προσέγγιση του ρόλου τον ιδιωτικού τομέα υγείας στην Ελλάδα επιχειρείται με ανάλυση τόσο της προσφοράς (ιδιωτικές δαπάνες, μέγεθος της αγοράς, κλάδοι δραστηριοποίησης τον ιδιωτικού τομέα υγείας, υλικοί και ανθρώπινοι πόροι κλπ), όσο και της ζήτησης, σε μια προσπάθεια ερμηνείας του φαινομένου της προσφυγής σε ίδιες πληρωμές, για την κατανάλωση ενός αγαθού το οποίο στα πλαίσια του ΕΣΥ παρέχεται δωρεάν. Η προσέγγιση αυτή αφορά τόσο στις συνολικές όσο και στις επιμέρους δαπάνες υγείας των νοικοκυριών, τα οποία κατηγοριοποιούνται ως προς την γεωγραφική περιοχή εγκατάστασης (κατηγορία και συγκεκριμένη περιφέρεια), το εισόδημα, το μέγεθος και την σύνθεση, την επαγγελματική θέση και το επάγγελμα του υπεύθυνου του νοικοκυριού.

Η παρούσα μελέτη εντάσσεται στην αναζήτηση που τονίζει τις έντονες οργανωτικές και χρηματοδοτικές αδυναμίες του ΕΣΥ, οι οποίες οδήγησαν στην διαμόρφωση μιας ιδιαίτερα αρνητικής εικόνας για την ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την προσφυγή ενός σημαντικού τμήματος της ζήτησης στον ιδιωτικό τομέα.

Το υλικό της μελέτης κατανέμεται σε επτά κεφάλαια, τα οποία είναι ταξινομημένα σε δύο θεματικές ενότητες. [...]

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)


Σημείωση: Πρόλογος: Γιάννης Κυριόπουλος.

24χ17 εκ., 287 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνικές Επιστήμες και Υγεία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 351.7 (Υγειονομική πολιτική ), 613 (Υγεία)
Άλλα πρόσωπα: Σωτήρης Σούλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-1452-9
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1452-2
Βάρος: 0.548 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
17.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.19
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κυριάκος Σουλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου ειδικεύθηκε στις κρατικές πολιτικές. Είναι λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Τον Μάιο του 2000 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα με θέμα τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 1991 εργάζεται σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας του ιδιωτικού τομέα, ενώ διετέλεσε και Επιστημονικός Σύμβουλος της Διοίκησης, στον Τομέα Υγείας του ΙΚΑ. Από το 1998, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Οικονομικών της Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.