Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό σύστημα υγείας
Συγγραφέας:   Κυριάκος Ν. Σουλιώτης


Offer
[...] Η παρούσα μελέτη αποπειράται να διερευνήσει την σχέση δημόσιου και ιδιωτικού στον υγειονομικό τομέα στην Ελλάδα και παράλληλα να εξηγήσει την ροπή προς την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Η προσέγγιση του ρόλου τον ιδιωτικού τομέα υγείας στην Ελλάδα επιχειρείται με ανάλυση τόσο της προσφοράς (ιδιωτικές δαπάνες, μέγεθος της αγοράς, κλάδοι δραστηριοποίησης τον ιδιωτικού τομέα υγείας, υλικοί και ανθρώπινοι πόροι κλπ), όσο και της ζήτησης, σε μια προσπάθεια ερμηνείας του φαινομένου της προσφυγής σε ίδιες πληρωμές, για την κατανάλωση ενός αγαθού το οποίο στα πλαίσια του ΕΣΥ παρέχεται δωρεάν. Η προσέγγιση αυτή αφορά τόσο στις συνολικές όσο και στις επιμέρους δαπάνες υγείας των νοικοκυριών, τα οποία κατηγοριοποιούνται ως προς την γεωγραφική περιοχή εγκατάστασης (κατηγορία και συγκεκριμένη περιφέρεια), το εισόδημα, το μέγεθος και την σύνθεση, την επαγγελματική θέση και το επάγγελμα του υπεύθυνου του νοικοκυριού.

Η παρούσα μελέτη εντάσσεται στην αναζήτηση που τονίζει τις έντονες οργανωτικές και χρηματοδοτικές αδυναμίες του ΕΣΥ, οι οποίες οδήγησαν στην διαμόρφωση μιας ιδιαίτερα αρνητικής εικόνας για την ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την προσφυγή ενός σημαντικού τμήματος της ζήτησης στον ιδιωτικό τομέα.

Το υλικό της μελέτης κατανέμεται σε επτά κεφάλαια, τα οποία είναι ταξινομημένα σε δύο θεματικές ενότητες. [...]

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)


Σημείωση: Πρόλογος: Γιάννης Κυριόπουλος.

24χ17 εκ., 287 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνικές Επιστήμες και Υγεία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 351.7 (Υγειονομική πολιτική ), 613 (Υγεία)
Άλλα πρόσωπα: Σωτήρης Σούλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-1452-9
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1452-2
Βάρος: 0.548 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
17.04
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σουλιώτης, Κυριάκος Ν.
Ο Κυριάκος Σουλιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Επιπλέον διδάσκει μαθήματα σχετικά με την πολιτική και οικονομία της υγείας και τη διοίκηση υπηρεσιών υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος στη Διοίκηση του ΙΚΑ (2000-2001) και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (2002-2004), Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α΄ ΠΕΣΥΠ Αττικής (2002-2004), Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2002-2006) και Διοικητικός Διευθυντής στο Μητέρα-Όμιλος Υγεία (2006-2007). Από το 2007 μέχρι το 2010 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και επικεφαλής της Ομάδας Έργου για τη Βιωσιμότητα του Ταμείου Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ). Από τον Μάιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ από τον Μάιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Είναι Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες και της Συντονιστικής Επιτροπής για τις Σπάνιες Παθήσεις. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 22 βιβλία και περισσότερα από 150 άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στα πεδία της πολιτικής και της οικονομίας της υγείας, της οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, των ανισοτήτων στην υγεία, της ενδυνάμωσης των ασθενών κ.ά. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνω από 300 επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής άρθρων σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.