Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παγκοσμιοποίηση
(Όραμα, χίμαιρα, κατάρα ή εφιάλτης;)

Offer
Η έννοια της παγκοσμοιοποίησης εισήλθε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια όλως αιφνιδίως, παρ΄ ότι όπως φαίνεται μάλλον πρόκειται για μια παμπάλαια έννοια. Ποτάμι από μελάνι έχει χυθεί στον παγκόσμιο Τύπο ήδη στην έντυπη μορφή του, ενώ η καθημερινή αναφορά-χρήση του όρου παγκοσμιοποίηση στα ραδιο-τηλεοπτικά δίκτυα όλου του κόσμου έχει γίνει πλέον τόσο οικεία, ώστε οι περισσότεροι να πιστεύουν ότι γνωρίζουν και το εννοιολογικό περιεχόμενο της.

Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει στην πράξη κατά τη γνώμη μας, αν ληφθούν υπ΄ όψιν αφ΄ ενός μεν κάποιες εμπειρικές έρευνες αφ΄ ετέρου δε ορισμένες δημοσιευθείσες δημοσκοπήσεις στον τύπο, από τις οποίες φαίνεται καθαρά, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει μία απολύτως συγκεχυμένη άποψη σχετικά με αυτόν καθ΄ αυτόν τον όρο "παγκοσμιοποίηση".

Αυτή ακριβώς η διαπίστωση που προαναφέρθηκε γίνεται επίσης σε καθημερινή βάση κατανοητή σε διάφορα συμπόσια, ημερίδες και συνέδρια με παρεμφερή θεματολογία, ενώ είναι κοινό "μυστικό" στους διδάσκοντες στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση ότι οι απορίες και οι αναζητήσεις των φοιτητών και φοιτητριών είναι συνεχείς.

Μπροστά σ΄ αυτή την πραγματικότητα ο υπογράφων συνέλαβε την ιδέα της παρουσίασης στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό ενός συλλογικου έργου με θέμα την παγκόσμιοποίηση και ιδίως τις επιμέρους διαστάσεις της στο βαθμό του δυνατού, έτσι ώστε να μην επιτείνεται η ήδη υπάρχουσα σύγχυση και να αποσαφηνισθεί στο μέσο Έλληνα πολίτη τόσον η έννοια όσο και τα δεδομένα της. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

21χ14 εκ., 261 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
Άλλα πρόσωπα: Περικλής Ν. Λύτρας (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-02-1428-4
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1428-Χ
Βάρος: 0.33 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
12.66
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Γ. Γρηγορίου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές (DEA και εκπόνηση διδακτορικής διατριβής) στο διεθνές δίκαιο και στις ευρωπαϊκές σπουδές στη Νομική Σχολή και στο Institut des Hautes Etudes Europeennes του Πανεπιστημίου Robert Schuman του Στρασβούργου αντίστοιχα. Έχει συνεργασθεί ερευνητικά με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, κλπ. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο την "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση". Επίσης είναι κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet. Άλλα έργα του συγγραφέα: - Το νομικό σύστημα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου κατά της ρύπανσης, Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 1992, 231 σελίδες - Η Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη (σε συνεργασία με τους Γρ. Τσάλτα και Γ. Σαμιώτη), Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 1993, 270 σελίδες. - Questions de minorites eu Europe, Εκδόσεις Presses interuniversitaires europeennes - Peter Lang, Βρυξέλλες, 1994, 345 σελίδες - Η Ελλάδα στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης (1981 - 1994). Κείμενα (σε συνεργασία με το Στ. Περράκη), Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα, 1994, 551 σελίδες - Κοινοτικές στρατηγικές για το περιβάλλον (σε συνεργασία με τον Γρ. Τσάλτα), Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 1995, 371 σελίδες - Διεθνές συμβατικό δίκαιο και Περιβάλλον (σε συνεργασία με το Στ. Περράκη), Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα, 1997, 1060 σελίδες

Ο Περικλής Α. Καρανάσιος γεννήθηκε στη Λαμία, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, οικονομικά (Διοίκηση Επιχειρίσεων) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (οικονομικά) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκε στον προγραμματισμό και την ανάλυση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο ερευνητικό κέντρο του Δημόκριτου. Υπήρξε Διευθυντής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Λάρισας και υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα τεχνολογικής εκπαίδευσης στο γραφείου Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Έχει συγγράψει διάφορα νομικά και οικονομικά (ως προς τη διοίκηση των επιχειρήσεων) διδακτικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει σχετικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Σήμερα έχει την ιδιότητα του δικηγόρου και υπηρετεί ως μόνιμος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. της Αθήνας.

Ο Περικλής Λύτρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στην Πολιτική Κοινωνιολογία και την Εφαρμοσμένη Πειραματική Ψυχολογία. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών D.E.A. στο Παρίσι και έχει αναγορευθεί Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Είναι καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Τουριστικής Κοινωνιολογίας και Τουριστικής Ψυχολογίας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό εργασιών, μονογραφιών και συγγραμμάτων, καθώς επίσης και διαφόρων άλλων εκδόσεων στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή. Είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών εκδόσεων, Σύμβουλος εκδόσεων, καθώς επίσης αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Πανηγυράκης, Γεώργιος Γ.
O Γεώργιος Γ. Πανηγυράκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ του Ο.Π.Α. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, και έχει M.Sc. στο Μάρκετινγκ και Ph.D. στη Διαφήμιση από το University College of Wales, Μ. Βρετανία. Έχει διδάξει σαν τακτικός καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών στο Παρίσι (Groupe ESSEC) και στο Πανεπιστήμιο Stirling, Μ. Βρετανία. Είναι Επισκέπτης Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Εμπορικών Επιστημών της Nantes (Γαλλία), στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών της Σαραγόσας (Ισπανία) από το 1988, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Διοικητικών Σπουδών (EFMD-Βρυξέλλες) και του Chartered Institute of Marketing από το 1991. Έχει γράψει αρκετά βιβλία ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και έχει παρουσιάσει ένα μεγάλο αριθμό εργασιών του στη Βρετανική, Γαλλική, Ευρωπαϊκή, Αμερικανική και Παγκόσμια Ακαδημία Μάρκετινγκ στις οποίες είναι μέλος. Τα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τους τομείς του μάρκετινγκ, της διαφήμισης, της επικοινωνίας, των δημοσίων σχέσεων, των πωλήσεων, του διεθνούς μάρκετινγκ καθώς και του μάρκετινγκ υπηρεσιών. Είναι σύμβουλος, εκπαιδευτής και συνεργάτης στην εκπόνηση μελετών σε Διεθνείς Οργανισμούς, σε Εθνικούς Οργανισμούς και σε επιχειρήσεις. Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι πρόεδρος του Ελλληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών.

Ο Ευάγγελος Σίσκος γεννήθηκε στην Καστοριά. Σπούδασε διεθνείς οικονομικές σχέσεις στη σχολή Διεθνών Σχέσεων και Διεθνούς Δικαίου του Κρατικού Πανεπιστημίου Κιέβου, απ΄ όπου έλαβε το πτυχίο του (M.Sc.) το 1989. Είναι διδάκτορας των Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής της Ουκρανικής Σχολής Διεθνών Σχέσεων του Κρατικού Πανεπιστημίου Κιέβου, όπου έλαβε το δίπλωμα (Ph.D.) της Διεθνούς Οικονομίας και των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών Ουκρανίας στο Ινστιτούτο Διεθνούς Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων. Ειδικεύτηκε σε θέματα οικονομικών σχέσεων και εξαγωγών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα της Ελλάδας με τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών. Στο παρελθόν έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος της Μοτορόιλ Ελλάς και άλλων ελληνικών εταιρειών στην Ουκρανία, σύμβουλος εξωτερικών εμπορικών σχέσεων του Εκθετηρίου-Δημοπρατηρίου Γούνας Καστοριάς (Ε.ΔΗ.ΚΑ.) και επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γούνας. Το 1997 εξέδωσε στο Κίεβο τη μονογραφία "Ευρωπαϊκή Ένωση και μετασχηματισμός της οικονομίας της Ουκρανίας" στις εκδόσεις Political Thought. Εκπονεί μεταδιδακτορική μελέτη (επί καθηγεσία) για την απόκτηση του τίτλου Doctor of Science (D.Sc.) στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών Ουκρανίας με θέμα "Προβλήματα Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και η Παρευξείνια Οικονομική Συνεργασία". Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου στο Παράρτημα Καστοριάς του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Αλέξανδρος Χρήστου Τομαράς γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1945. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθήνας (Πτυχίο: 1968) και αναγορεύθηκε Διδάκτορας των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πάτρας (Διδακτορικό Δίπλωμα: 1972). ΄Εκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στη Μαθηματική Ανάλυση και στους Υπολογιστές, ιδιαίτερα όσον αφορά τις εφαρμογές τους σε βιομηχανικά προβλήματα, στο Μαθηματικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Οξφόρδης (Αγγλία), όπου και εργάσθηκε ερευνητικά ως Senior Academic Visitor (1974-1978). Διορίσθηκε Καθηγητής - Αναλυτής Συστημάτων Υπολογιστών (κλάδος 22) στην Ανωτέρα Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών του Κέντρου Ανωτέρας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως Αθήνας (1978 -1983), ενώ παράλληλα, ως Ειδικός Επιστήμονας στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών, εκπόνησε μελέτες σε θέματα Οργάνωσης, Εκπαίδευσης και Μεθόδων (1978-1982). Από το 1983, έως το 2001, υπήρξε Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας. Από το 2001, μετά την ανωτατοποίηση των Τ.Ε.Ι., μέχρι σήμερα, κατέχει θέση Τακτικού Καθηγητού Τ.Ε.Ι., στο ίδιο Τμήμα. Το συγγραφικό του έργο αποτελείται από πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες, μονογραφίες, βιβλία, μελέτες, άρθρα και ανακοινώσεις.

Φράγκος, Χρήστος Κ.
Ο Χρήστος Κων/νου Φράγκος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1949. Κατέχει πτυχίο του μαθηματικού τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Master of science in statistics από το πανεπιστήμιο Brunel της Αγγλίας και Doctor of philosophy in statistics από το London School of Economics and Political Sciences (1980). Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο University College, London, και Imperial College, London. Δίδαξε θεωρία πιθανοτήτων και στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1981-1983), στο Πανεπιστήμιο Witwatersrand του Γιοχάννεσμπουργκ, Νότια Αφρική (1984-1986, 1988-1995) και στο Τμήμα Στατιστικής του Southern Methodist University, Dallas, Texas (1987). Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε ξένα επιστημονικά περιοδικά (Biometrika κ.ά.) Ειδικεύεται σε θέματα μη παραμετρικών μεθόδων στατιστικής (Robust Estimation, Bootstrap Methods). Έχει κάνει επιστημονικές ανακοινώσεις σε περισσότερα από 50 διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων στατιστικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.