Πετυχαίνω τη συμφωνία
zoom in

Μια απλή, καθολικά εφαρμόσιμη μέθοδος για τη διαπραγμάτευση προσωπικών και επαγγελματικών διαφωνιών, ώστε η άλλη πλευρά να μην κατορθώσει να σας εξαπατήσει ούτε να σας εκνευρίσει. Το "Πετυχαίνω τη συμφωνία" παρέχει μια συνοπτική, βήμα προς βήμα, δοκιμασμένη στρατηγική για να καταλήξετε σε αμοιβαία αποδεκτές συμφωνίες για κάθε είδους διαφωνίες - είτε αυτές αφορούν γονείς και παιδιά, γείτονες, εργοδότες και εργαζόμενους, πελάτες και εταιρείες, ενοικιαστές ή διπλωμάτες. Tο βιβλίο βασίζεται στην εργασία του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων του Χάρβαρντ, μιας ομάδας που έχει ως μόνιμο αντικείμενο την ενασχόλησή της με όλα τα επίπεδα των διαπραγματεύσεων και την επίλυση παντός είδους διαφωνιών: από τις οικογενειακές έως τις διεθνείς. Το "Πετυχαίνω τη συμφωνία" σας λέει πώς:
- Να διαχωρίζετε τους ανθρώπους από το πρόβλημα.
- Να επικεντρώνεστε στα συμφέροντα και όχι στις θέσεις.
- Να δουλεύετε μαζί για να δημιουργήσετε επιλογές που θα ικανοποιήσουν και τις δύο πλευρές.
- Να διαπραγματεύεστε αποτελεσματικά με ανθρώπους που είναι πιο επιτυχημένοι από εσάς, αρνούνται να ακολουθήσουν τους κανόνες ή καταφεύγουν σε ύπουλες τακτικές.

Λίλυ Εξαρχοπούλου

Λίλυ Εξαρχοπούλου (Μεταφραστής)

H Λίλυ Εξαρχοπούλου είναι συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια. Έχει διδάξει λογοτεχνία, αρχαία ιστορία, αγγλική και ελληνική γλώσσα σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συνεργάζεται με εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και χρημάτισε αντιπρόεδρος του Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών των Τριών Θαλασσών. Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα, μια ποιητική συλλογή και μια νουβέλα. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει επίσης γράψει ένα εκπαιδευτικό βοήθημα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας (Κανάλι 5, Δέλτος, 1999). Στις 20 και πλέον μεταφράσεις της ανήκουν βιβλία γνωστών λογοτεχνών και κριτικών όπως οι Ντάρελ, Λώρενς, Μπέργκερ, Σαϊντ κ.α. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί αντιστοίχως σε αγγλικά, γερμανικά και τουρκικά λογοτεχνικά περιοδικά ή ανθολογίες.

Roger Fisher (Συγγραφέας)

Ο Ρότζερ Φίσερ, διευθυντής του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων του Χάρβαρντ και επίτιμος καθηγητής της έδρας Γουίλιστον, στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, είναι παγκόσμια αυθεντία σε θέματα διαπραγματεύσεων. Έχει συμβουλεύσει διαπραγματευτές και βοήθησε να συναφθούν συμφωνίες ειρήνης τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο όσο και στον παγκόσμιο πολιτικό στίβο, από τη Νότια Αφρική ως το Ελ Σαλβαδόρ. Ζει στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

William Ury (Συγγραφέας)

O Oυίλιαμ Γιούρυ είναι ένας από τους ιδρυτές και υποδιευθυντής του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Μαζί με τους Ρότζερ Φίσερ και Mπρους Πάτον έγραψε το βιβλίο "Πετυχαίνω τη συμφωνία" (Eκδόσεις Kαστανιώτη, 2001), το οποίο πούλησε δύο εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράστηκε σε είκοσι δύο γλώσσες. Έγραψε επίσης (μαζί με τoυς Zαν M. Mπρετ και Στήβεν M. Γκόλντμπεργκ) το βιβλίο "Getting disputes resolved: Designing systems to cut the costs of conflict", το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο του Center for Public Resources για την αρτιότητα και την καινοτομία του στην εναλλακτική επίλυση διαφωνιών. Ειδικός στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση συγκρούσεων, θέματα τα οποία δίδαξε στο Harvard Business School, ο Γιούρυ εκπαιδεύει διοικητικά στελέχη μεγάλων εταιρειών, συνδικαλιστές ηγέτες, διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους. Oι πελάτες του προέρχονται από την ΑΤ&Τ, την ΙΒΜ, την American Express και ακόμα το Yπουργείο Εξωτερικών και το Πεντάγωνο. Έχει συμμετάσχει ως διαμεσολαβητής σε επιχειρηματικές, εργατικές και διεθνείς διενέξεις. Ως διευθυντής του Προγράμματος Διαπραγματεύσεων για τα Πυρηνικά, στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ ο Γιούρυ έγραψε το βιβλίο Beyond the Hotline: How Crisis Control Can Prevent Nuclear War. Υπήρξε σύμβουλος στο Λευκό Oίκο για τη δημιουργία κέντρων μείωσης του πυρηνικού κινδύνου στην Oυάσινγκτον και τη Μόσχα. Eπίσης υπηρέτησε για πέντε χρόνια ως βοηθός διευθυντή στο Πρόγραμμα για την Αποτροπή Πυρηνικού Πολέμου στη Σχολή Διακυβέρνησης «John F. Kennedy» του Χάρβαρντ. Πήρε το πτυχίο του από το Γέιλ κι έκανε το Μάστερς και τη διδακτορική του διατριβή στο Χάρβαρντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
238
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.476 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση