Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βιβλιολογείον: Δραστηριότητες γνωριμίας με το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη

Offer
Οι μαθητές, έρχονται σε καθημερινή επαφή με βιβλία. Ωστόσο, το βιβλίο μοιάζει να αποτελεί, τουλάχιστον στα μάτια των παιδιών, το αντικείμενο στο οποίο μετουσιώνεται σε καταναγκασμό η σχολική και οικογενειακή καταπίεση που υφίστανται. Το βιβλίο, λοιπόν, που συσσωρεύει τη γνώση, τα αισθήματα και το κάλλος της ανθρώπινης ύπαρξης και του πνεύματος μετατρέπεται σε εργαλείο καταπίεσης, που τα παιδιά δύσκολα θα αγαπήσουν και με το οποίο ακόμα πιο δύσκολα θα μάθουν να συνδιαλέγονται εποικοδομητικά. Πρέπει λοιπόν να βρεθούν οι τρόποι με τους οποίους το παιδί θα μάθει να επικοινωνεί αυτόβουλα και δημιουργικά με το βιβλίο. Το σχολείο και η οικογένεια είναι οι θεσμοί που μπορούν να μετατραπούν σε βασικούς μοχλούς καλλιέργειας της αγάπης του παιδιού για το βιβλίο, μια και είναι οι θεσμοί που τα παιδιά νιώθουν ότι τα καταπιέζουν. Η προσπάθεια αυτή είναι σημαντικό να γίνει οργανωμένα.
Η παρούσα έκδοση αποτελεί έναν ενδεικτικό οδηγό δραστηριοτήτων, οι οποίες θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και να έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν τους μαθητές ώστε να αντιμετωπίζουν το βιβλίο ως ένα αντικείμενο που αξίζει την αγάπη τους. Κάποιες από τις δραστηριότητες που παρουσιάζονται είναι πρωτότυπες, ενώ κάποιες άλλες αποτελούν προσαρμογές δραστηριοτήτων που ανθολογήθηκαν από τα Αναλυτικά Προγράμματα του μαθήματος της Γλώσσας διαφόρων πολιτειών των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.

24χ17 εκ., 128 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιολογείον
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 002 (Βιβλία), 027 (Βιβλιοθήκες)
Άλλα πρόσωπα: Μίμης Σουλιώτης (Επιμελητής) , Αργύρης Γ. Κυρίδης (Επιμελητής) , Βαγγέλης Δρόσος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-8041-76-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8041-76-7
Βάρος: 0.282 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.