Διεπιστημονική προσέγγιση των μαθηματικών και της διδασκαλίας τους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διεπιστημονική προσέγγιση των μαθηματικών και της διδασκαλίας τους

4.98€

«Η `Διεπιστημονική προσέγγιση των μαθηματικών και της διδασκαλίας τους` είναι ο πέμπτος τόμος της σειράς `Θέματα διδακτικής μαθηματικών` και επιδιώκει τη διεύρυνση της επιστημονικής προσέγγισης των φαινομένων της διδασκαλίας και μάθησης των μαθηματικών με αναφορά στην αλληλεπιδραστική σχέση μεταξύ των μαθηματικών και της γενικότερης επιστημονικής, πνευματικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Η αλληλεπιδραστική αυτή σχέση νοηματοδοτεί με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο την καθαρά μαθηματική ενασχόληση, κατά κάποιον τρόπο τη νομιμοποιεί κοινωνικά, εφόσον αναδεικνύει το επιστημολογικό περιβάλλον της μαθηματικής έρευνας και την κοινωνική χρησιμότητα των αποτελεσμάτων της. Η κατανόηση αυτής της προσέγγισης μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε εκ νέου το περιεχόμενο και τις μεθόδους της μαθηματικής εκπαίδευσης, ώστε να ανταποκριθεί στους στόχους της πνευματικής καλλιέργειας και της ανάπτυξης δεξιοτήτων του σύγχρονου πολίτη. Ο τόμος περιλαμβάνει επιλεγμένα 19 εργασίες διεθνών ερευνητών και εκπαιδευτικών, που καταλήγουν σε διδακτικές προτάσεις. Επίσης, έχουμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε την πρωτότυπη διεθνή ανακοίνωση του καθηγητή Στυλιανού Νεγρεπόντη `Η ανθυφαιρετική φύση της διαλεκτικής του Πλάτωνος``, μια επιστημονική ανακάλυψη που το περιεχόμενό της δημιουργεί μια ριζικά διαφορετική θέαση του έργου του Πλάτωνα, με σημαντικές προεκτάσεις στη σχέση μαθηματικών και φιλοσοφίας. Η παρούσα έκδοση προσφέρει διδακτικό υλικό για τους φοιτητές Μαθηματικών και Παιδαγωγικών Τμημάτων, για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Διδακτικής και Παιδαγωγικής Επάρκειας και για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, καθώς και ερευνητικά θέματα για περαιτέρω εμβάθυνση από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Φραγκίσκος Καλαβάσης (Επιμέλεια)


Μιχάλης Γ. Μεϊμάρης

Μιχάλης Γ. Μεϊμάρης (Επιμέλεια)

Ο Μιχάλης Μεϊμάρης είναι καθηγητής, Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις Νέες Τεχνολογίες στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε., στις εφαρμογές των Γραφικών και του Κινουμένου Σχεδίου με Η/Υ, στο Νέο Τεχνολογικό Επικοινωνιακό Περιβάλλον και τον σχεδιασμό του, στην Οπτική Επικοινωνία, στα Πολυμέσα, στην Ανοικτή, Ευέλικτη και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση, καθώς και στην κατάρτιση και επιμόρφωση εκπαιδευτών και δημοσιογράφων στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος σε προγράμματα σύλληψης, σχεδιασμού και δημιουργίας εφαρμογών των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και σε προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης (MEDIA, LEONARDO, INTERREG, GRUNDTVIG, EQUAL). Έχει διοργανώσει Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, Σεμινάρια και Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είναι μέλος των σημαντικότερων Επιστημονικών Εταιρειών του τομέα του, όπως Association for Computing Machinery/Special Interest Group Graphics (ACM/SIGGRAPH), Orbicom (The International Network of UNESCO Chairs in Communications), Ελληνική Εταιρεία για την Ανοικτή και Εξ΄ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (Α.Π.Ε.). Είναι, επίσης, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βραβείων Mobius, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Maison des Sciences de L΄ Homme - Paris Nord και μέλος του Σώματος Αξιολογητών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του C.I.T.I. του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
411
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.619 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση