Τα φρούτα του πάθους
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα φρούτα του πάθους

Μυθιστόρημα

Daniel Pennac

Η οικογένεια Μαλοσσέν είναι μια οικογένεια διαφορετική από τις άλλες. Ο μεγάλος αδελφός, ο Μπενζαμέν, παίζει το ρόλο του πατέρα της οικογένειας, ελλείψει του πραγματικού. Ανησυχεί δε σοβαρά για την αδελφή του, την Τερέζα, που είναι μέντιουμ στο επάγγελμα, ερωτευμένη όσο δεν παίρνει άλλο και επιπλέον έχει αποφασίσει να παντρευτεί τον καλό της ό,τι και να γίνει. Αν και όλα φαίνονται απλά και αστεία, αρχίζει μια σειρά από περιπέτειες, που καταλήγουν στο φόνο και στην αναζήτηση του ενόχου. Πλαίσιο της δράσης είναι η λαϊκή παρισινή γειτονιά της Μπελβίλ, όπου ζει και δρα η φοβερή οικογένεια Μαλοσσέν. Οι κοινωνικές συγκρούσεις, καθώς και οι ξεπερασμένες αντιλήψεις για τους άνδρες και τις γυναίκες περιγράφονται με χιούμορ, ζωντανή γλώσσα και ρεαλισμό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μελίνα Καρακώστα

Μελίνα Καρακώστα (Μεταφραστής)

Η Μελίνα Καρακώστα (Παρίσι 1959 - Αθήνα 2007), κόρη της Ζωρζ Σαρή και του Μαρσέλ Καρακώστα, σπούδασε κινέζικη και ιταλική φιλολογία στη Σορβόννη, ενώ παράλληλα μελέτησε μουσική (κοντραμπάσο και σύνθεση). Συμμετείχε σε συναυλίες και ηχογράφησε δίσκους σύγχρονης και τζαζ μουσικής. Από το 1987 ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και ανέβασε μουσικές παραστάσεις με παιδιά. Έγραψε βιβλία για παιδιά και είχε μεταφράσει γαλλική και ιταλική λογοτεχνία. Πέθανε κατά τη διάρκεια πρόβας για παράσταση που ετοίμαζε για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 30 Οκτωβρίου 2007.

Daniel Pennac

Daniel Pennac (Συγγραφέας)

O Ντανιέλ Πενάκ γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα το 1944. Από τους γνωστότερους σύγχρονους Γάλλους συγγραφείς, ο Πενάκ έγινε παγκόσμια γνωστός με το βιβλίο του "Σαν μυθιστόρημα" (μτφρ. Ρένα Χατχούτ, Εκδ. Καστανιώτη 1999). Πολυγραφότατος, έχει γράψει μεταξύ άλλων και πολλά παιδικά μυθιστορήματα. Από τα μυθιστορήματα για μεγάλους, ειδικό βάρος έχουν τα βιβλία που έγραψε με πρωταγωνιστές τα μέλη της οικογένειας Μαλοσέν. Πιο πρόσφατο έργο του το μυθιστόρημα "Le dictateur et le hamac" (2003).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
197
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.304 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση