Ανατολή χωρίς σύνορα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ανατολή χωρίς σύνορα

Μυθιστόρημα

Θανάσης Χατζής

12.06€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608462113

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    1998

  • Εκδότης

    Φύλλα

`...Όλα τα φύλλα της ιχνογραφίας τα ζωγράφιζε μ’ ένα μόνο θέμα... Τον ήλιο που ανατέλλει! Ο ήλιος ήταν για τον Κίμωνα ο βασιλιάς της ανατολής, της κάθε ανατολής. Της μέρας, του καλού καιρού που τόσο ήθελαν οι αγρότες, της άνοιξης για τους καταπιεσμένους, της ελευθερίας για τους φυλακισμένους, των ζώων που ζούσαν ελεύθερα... Του κάθε νέου ανθρώπου που γεννιέται σ’ αυτόν τον κόσμο και που του ανήκει ο ήλιος το ίδιο, άσχετα αν γεννιέται φτωχός ή πλούσιος!
Ο ήλιος είναι `ένα ταψί βούτυρο, που όλο τον κόσμο αλείφει`, έλεγε συχνά. Κι όλοι έχουν μερίδιο απ’ αυτό. Ήθελε το κάθε παιδί που γεννιέται να μη χάνει πολλά χρόνια απ’ τη ζωή του με το να είναι δέσμιος του σπιτιού του, του σχολείου του και των συνόρων της πατρίδας του. Καταλάβαινε όμως πως δεν μπορούσε να γίνει αυτό, πίστευε όμως πως κάτι μπορούσε να γίνει κι ο χρόνος αυτός να μικρύνει. Γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή αν τη δεις `σαν χαρακτήρα` είναι όμως τεράστια μεγάλη αν τη δεις `σαν ημερολόγιο`!...`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θανάσης Χατζής

Θανάσης Χατζής (Συγγραφέας)

O Θανάσης Xατζής γεννήθηκε στα Mέγαρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και εργάζεται ως οδοντίατρος. Tο 1980 ίδρυσε και διεύθυνε για δεκαπέντε χρόνια οδοντοτεχνική σχολή, για τις ανάγκες της οποίας έγραψε και εξέδωσε σειρά επιστημονικών και τεχνικών εγχειριδίων. Aπό το 1995 ασχολείται με τη λογοτεχνία εκδίδοντας δοκίμια στοχασμού και προβληματισμού και δημοσιεύοντας άρθρα, νουβέλες και διηγήματα σ΄ εφημερίδες και περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Τρίπολη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
294
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.447 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση