Επταφωνίας αναγνώσματα
zoom in

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φαίδων Θεοφίλου

Φαίδων Θεοφίλου (Συγγραφέας)

Ο Φαίδων Θεοφίλου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1947. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες. Εργάζεται στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας ως στέλεχος ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας. Γράφει πεζογραφία και ποίηση. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες, ενώ αποσπάσματα από τη δουλειά του φιλοξενούνται σε πολλές ελληνικές και ξένες ανθολογίες. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαυστριακού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Ινστιτούτου και του Θουκυδίδειου Κέντρου Επιστημών. Αρθρογραφεί στον επαρχιακό και τον αθηναϊκό Tύπο, είναι μόνιμος λογοτεχνικός συνεργάτης του περιοδικού "Έρευνα" και, τα τελευταία χρόνια, συντάκτης του http://theofilou.blogspot.com. "Ο τρόφιμος" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Άλλα έργα του είναι: "Το δαχτυλίδι του ήλιου" (διηγήματα - Βραβείο πεζογραφίας για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς, 1983, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών), "Ο Μικρός Ελληνικός" (τρεις λόγοι), "Επίμονο θεώρημα" (25 ποιήματα κι ένα επίγραμμα), "Νοστάνθη" (διηγήματα - Βραβείο Μ. Λουντέμη της Ε.Ε.Λ.), "Νυχτερινή συμφωνία" (ποιητική σύνθεση -Βραβείο Λ. Ιακωβίδη), "Ο Θεός στο καφενείο" (διηγήματα), "Η λειτουργία της Μήθυμνας" (ποιητική σύνθεση που μελοποιήθηκε σε μορφή λαϊκού ορατόριου από τον συνθέτη Σπύρο Καζιάνη), "Επταφωνίας αναγνώσματα" (διηγήματα -συμμετοχή με άλλους συγγραφείς).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Μπουρατζή - Θώδα

Άννα Μπουρατζή - Θώδα (Συγγραφέας)

Η Άννα Μπουρατζή-Θώδα γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο χωριό του αξιωματικού πατέρα της Γεωργίου Μπουρατζή, το Βασιλόπουλο Ιωαννίνων. Το Δημοτικό το τελείωσε στο Καπλάνειο Ιωαννίνων και στην Αθήνα το Γ΄ Γυμνάσιο Θηλέων. Είναι Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε στον Εφοριακό Κλάδο του Υπουργείου Οικονομικών. Λογοτεχνικά έργα της: Ποιητικά: "Ηλιαυγές", "Ποτέ δε νύχτωσε στη χώρα μου", "Βροντή στο φως", "Χάι και Τάνκα", "Διαδρομή φλόγας", "Στο μάτι των καιρών", "Πατρίδα γη μου, αίμα και πνεύμα ένα", "Πύρινοι κύκλοι πατρώας γης", που μελοποιήθηκε από τη μουσικό Μαρία Στούπη, "Στων αιώνων το φάος" και "Στα δόντια της Μέδουσας". Πεζογραφικά:"Βάρδια του Τίγρη" (διηγήματα), Βραβείο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών: "Άννας Βεροπούλου-Φιλίνη", "Ταξίδι με την κόρη του λοχαγού" και "Όταν κατοικούσαν οι θεοί στον Όλυμπο". Συμμετείχε με διηγήματα στην ομαδική έκδοση "Επταφωνίας Αναγνώσματα" και σε πολλές ανθολογίες, ενώ μεταφράστηκαν έργα της στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά. Παράλληλα ζωγραφίζει -στο ενεργητικό της καταγράφονται έξι ατομικές εκθέσεις και δέκα ομαδικές. Η Άννα Μπουρατζή-Θώδα είναι μόνιμη συνεργάτης της εφημερίδας "Πανηπειρωτική". Άρθρα και κριτικές της δημοσιεύονται στις ημερήσιες εφημερίδες των Ιωαννίνων "Ήπειρος", "Πρωινά Νέα", στη "Θεσπρωτική" Ηγουμενίτσας, καθώς και σε διάφορα περιοδικά. Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ), μέλος του Δ.Σ. της "Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας" και μόνιμη συνεργάτης στο "Στέκι Λόγου, Τέχνης και Παράδοσης" της Αδελφότητος Βασιλόπουλου Ιωαννίνων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνα Δούκα

Κωνσταντίνα Δούκα (Συγγραφέας)

H Kωνσταντίνα Δούκα γεννήθηκε και σπούδασε στην Aθήνα. Aσχολήθηκε με τον θεατρικό λόγο και την πεζογραφία. Tιμήθηκε τρεις φορές από το υπουργείο Πολιτισμού και Eπιστημών με δύο κρατικούς επαίνους και ένα βραβείο για τα θεατρικά της έργα "Tο παιχνίδι της αγάπης", " O δρόμος για τον Άνω Kόσμο" και "H σοφίτα", που ανέβηκε στη Nέα Σκηνή του Eθνικού Θεάτρου το 1997. Tην ίδια χρονολογία η Kωνσταντίνα Δούκα βραβεύτηκε από την E.E.Λ. για το θεατρικό της έργο "Aποχαιρετώντας τους απ΄ έξω". Παράλληλα με τον θεατρικό λόγο ασχολήθηκε με το διήγημα και το μυθιστόρημα. Έργα της στον τομέα αυτόν είναι "O Σωτήρης ο σιδεράς και ο κόσμος του" (1976), μια συλλογή διηγημάτων που μεταφράστηκε στα ιαπωνικά από την Bυζαντινολόγο Mασάκο Kίντο, "H συνωμοσία"(1983), "Iστορίες μυστηρίου" (1987), θεατρικά κείμενα με τον γενικό τίτλο "Mονόπρακτα" (1992) και "Eπταφωνίας αναγνώσματα" (1998), όπου η συγγραφέας συμμετέχει σε ομαδική έκδοση διηγημάτων. Έργα της θεατρικά και πεζά, παρουσιάστηκαν από τα M.M.E. και περιέχονται σε ξένες και ελληνικές Aνθολογίες. Είναι μέλος της E.E.Λ. και της Eταιρείας Eλλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
343
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.519 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση