Η αγάπη σαν ιστορία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η αγάπη σαν ιστορία

Μπορούμε ν' αλλάξουμε την ιστορία μας, που έχουμε για την αγάπη, και να βελτιώσουμε τη σχέση μας; Μια νέα θεωρία για τις σχέσεις

Robert J. Sternberg

16.92€ -27% 12.35€

Σ` αυτό το βιβλίο για την αγάπη υπάρχει ένα κεφάλαιο για τον καθένα μας. Η γνώση της ιστορίας μας και της ιστορίας του συντρόφου μας μπορεί να σώσει ή να διαλύσει τη σχέση μας. Μπορεί η δική μας ιστορία να λέει ότι η αγάπη είναι ένας `κήπος` που πρέπει να φροντίζουμε και να καλλιεργούμε με προσοχή. Ο σύντροφός μας, όμως, μπορεί να πιστεύει ότι η αγάπη είναι ένας `πόλεμος` στον οποίο οι αψιμαχίες, ακόμη και οι μάχες αποτελούν συναρπαστικό και ουσιώδες μέρος της σχέσης. Σ` αυτήν την περίπτωση μας περιμένουν δύσκολοι καιροί σαν ζευγάρι.
Μπορεί, πάλι, μέσα στις σχέσεις να βλέπουμε τον εαυτό μας σαν `μαθητή` και να μας αρέσει να μαθαίνουμε από το σύντροφό μας. Μπορεί στο σύντροφό μας να αρέσει να παίζει το ρόλο του `δασκάλου` στις σχέσεις. Σ` αυτή την περίπτωση οι ιστορίες μας συμπληρώνουν η μία την άλλη, και οι προοπτικές της σχέσης είναι καλές.
Ο Δρ. Στέρνμπεργκ, εξετάζει 26 ιστορίες αγάπης και μας βοηθά να ανακαλύψουμε ποια είναι η δική μας ιστορία, τι ψάχνουμε ενστικτωδώς σε μια σχέση, ποιες ιστορίες ταιριάζουν με τη δική μας, και ποιες είναι καταδικασμένες να οδηγήσουν σε αποτυχία. Μας αποκαλύπτει αυτό που η καρδιά μας γνώριζε από την αρχή, και μας κάνει να δούμε τη ζωή μας από τελείως διαφορετικό πρίσμα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Robert J. Sternberg

Robert J. Sternberg (Συγγραφέας)

Ο Robert J. Sternberg (Ph.D. Stanford University) είναι καθηγητής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α. Ο επιβλέπων καθηγητής του κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών ήταν ο Endel Tulving, ενώ κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, ο Gordon Bower. Ο Sternberg έχει συγγράψει περισσότερα από 800 άρθρα, κεφάλαια βιβλίων και βιβλία. Το μεγαλύτερο μέρος του συγγραφικού του έργου επικεντρώνεται στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει για τις ανωτέρου επιπέδου γνωστικές διαδικασίες. Ο Sternberg είναι, επί του παρόντος, ο εκλεγμένος πρόεδρος (και μέλος) του αμερικανικού ψυχολογικού συνδέσμου Αmerican Psychological Association, ενώ είναι επίσης μέλος της εταιρείας πειραματικών ψυχολόγων Society of Experimental Psychologists, της αμερικανικής ψυχολογικής εταιρείας American Psychological Society, και της αμερικανικής ακαδημίας τεχνών και επιστημών American Academy of Arts and Sciences. Eπίσης, ο Sternberg διευθύνει το ψυχολογικό κέντρο Center for the Psychology of Abilities, Competencies του Πανεπιστημίου Yale.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάρω Ταυρή (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
317
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.481 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση