Φλογισμένη σελήνη
zoom in
12.72€ -27% 9.29€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607073471

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    1998

  • Εκδότης

    Opera

«Λιπόσαρκη, με πολύ μακριά πόδια, έμοιαζε ταυτόχρονα περήφανη και φοβισμένη με τα στηθάκια της που μόλις είχαν αρχίσει να ξεμυτίζουν κάτω από την άσπρη μπλούζα. Ο Ραμίρο την κοίταξε και κατάλαβε ότι θα είχε προβλήματα. Η Αρασέλι δεν θα ήταν πάνω από δεκατριών ετών».

Ο Ραμίρο Μπερνάντες επιστρέφει στην Αργεντινή μετά από οκτάχρονη απουσία για σπουδές στο Παρίσι. Είναι καλοδεχούμενος στη γενέτειρά του και κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο σπίτι κάποιου οικογενειακού φίλου γνωρίζεται με τη νεαρή και πολύ ελκυστική Αρασέλι. Η πανσέληνος και η ζέστη απορρυθμίζουν τον Ραμίρο που επιχειρεί κάτι το οποίο ποτέ στο παρελθόν δε θα είχε σκεφτεί. Βιάζει και δολοφονεί τη νεαρή κοπέλα... Στο μικρό χρονικό διάστημα των τριών ημερών που ακολουθούν, ο νεαρός, φέρελπις δόκτωρ της νομικής και μελλοντικό στέλεχος της στρατιωτικής κυβέρνησης της χώρας, μετατρέπεται στον υπ' αριθμόν ένα ύποπτο για φόνο. Όμως για ποιον ακριβώς φόνο τον ανακρίνει η ασφάλεια; Ποιος είναι νεκρός και ποιος ζωντανός; Είναι ο δολοφόνος σίγουρος για τις πράξεις του; Πόσες φορές άραγε μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να σκοτώσει τον ίδιο άνθρωπο; (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Η πνευματική ανισορροπία του Ραμίρο, από την απλή σεξουαλική περιέργεια μέχρι την εντελώς μοιραία παράνοια, περιγράφονται με αξιοθαύμαστη διαύγεια. Χωρίς ούτε μία περιττή λέξη και χωρίς ποτέ να καταφεύγει στην εύκολη δραματοποίηση του πάθους, η Φλογισμένη σελήνη του Τζιαρντινέλι αποτελεί ένα κορυφαίο δείγμα αφηγηματικής τέχνης. (Brad Hooper, BOOKLIST)

Κρίτων Ηλιόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Κρίτων Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1965. Εξ Αθηνών ορμώμενος αποφοίτησε από τη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας και για βιοπορισμό άσκησε διάφορα επαγγέλματα, τα οποία αποφεύγει συστηματικώς να αναφέρει. Μετοίκησε για πέντε χρόνια στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και τώρα ζει στην Αθήνα. Από τον περασμένο αιώνα μεταφράζει ακαταπαύστως λογοτεχνία (αλλά όχι μόνο) από Ισπανικά και Πορτογαλικά. Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 65 μεταφράσεις του έργων Ισπανών και Λατινομερικανών συγγραφέων. Επίσης συγγράφει άρθρα, αφιλοκερδώς και για μη εμπορικούς σκοπούς, και ασχολείται (επίσης αφιλοκερδώς) με την κοινωνιολογία και την ιστορία της Λατινικής Αμερικής.


Mempo Giardinelli

Mempo Giardinelli (Συγγραφέας)

Ο Mempo Giardinelli γεννήθηκε στη Ρεσιστένσια της Αργεντινής το 1947. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Έργα του έχουν τιμηθεί με το Εθνικό Βραβείο Πεζογραφίας του Μεξικού (Luna caliente, 1983) και το VIII Διεθνές Βραβείο Romulo Gallegos (Santo oficio de la memoria, 1993), γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, κυρίως στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Βραζιλία, και έχουν μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
150
Διαστάσεις:
21χ13
Βάρος:
0.218 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση