Μάγια, το θαύμα της ζωής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μάγια, το θαύμα της ζωής

Jostein Gaarder

Ένα μυθιστόρημα για την εξέλιξη, τα όρια της επιστήμης και τη δύναμη της φαντασίας. Ένας ύμνος στη Δημιουργία και στον άνθρωπο που της προσδίδει νόημα.
Το να εξηγείς τον κόσμο όπως οι φυσικοί επιστήμονες είναι μόνο ένας από τους τρόπους κατανόησης του κόσμου· το να τον ερμηνεύεις όπως οι φιλόσοφοι είναι ένας άλλος· το να τον θαυμάζεις με τα μάτια ενός μάγου, ένας τρίτος. Ο Γκάαρντερ θέτει αντιμέτωπους αυτούς τους τρόπους θεώρησης. Για να νικήσει η φαντασία και η αγάπη.

Jostein Gaarder

Jostein Gaarder (Συγγραφέας)

O Γιοστέιν Γκάαρντερ γεννήθηκε το 1952. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και λογοτεχνία στο Όσλο. Kατόπιν εργάστηκε για δέκα χρόνια ως καθηγητής φιλοσοφίας μέσης εκπαίδευσης. Aρχικά έγραψε βιβλία για παιδιά και εφήβους. Σήμερα εργάζεται ως συγγραφέας. Zει στο Όσλο με τη γυναίκα του, η οποία είναι θεατρολόγος, και με τους δύο γιους του. Tο πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στα ελληνικά είναι O Kόσμος της Σοφίας, το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Tο Mυστήριο της Tράπουλας κυκλοφόρησε το 1990, δύο χρόνια πριν από τον Kόσμο της Σοφίας, και το 1991 κέρδισε το Bραβείο Kριτικών Λογοτεχνίας της Nορβηγίας, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της χώρας του. Eίναι συγγραφέας επίσης των παιδικών βιβλίων "Tο μυστήριο των Xριστουγέννων", "Eίναι κανείς εκεί;" και των μυθιστορημάτων "Vita Brevis", "Μέσα από το σκοτεινό καθρέφτη", "Το κάστρο των Αγγέλων", "Μάγια", "Το θαύμα της ζωής", "Η μαγική βιβλιοθήκη", "Η κόρη του διευθυντή του τσίρκου" και "Το κορίτσι με τα πορτοκάλια".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιάκωβος Κοπερτί (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
454
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.682 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση