Ελληνική παιδαγωγική και εκπαιδευτική έρευνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελληνική παιδαγωγική και εκπαιδευτική έρευνα

Πρακτικά 1ου πανελλήνιου συνεδρίου, Ναύπακτος Ιερά μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 13-15 Νοεμβρίου 1998

44.84€ -10% 40.36€

Ο παρών τόμος είναι αφιερωμένος στα πρακτικά των εργασιών του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο στις 13-15 Νοεμβρίου 1998, με αντικείμενο την ελληνική παιδαγωγική και εκπαιδευτική έρευνα. Αντικείμενο πολύ ενδιαφέρον, γιατί έδωσε την ευκαιρία να γίνει παρουσίαση και κριτική θεώρηση ενός μεγάλου αριθμού σύγχρονων εκπαιδευτικών ερευνών. Επιμελούμενοι την έκδοση αυτή κρίναμε σκόπιμο να παραθέσουμε λίγες γενικές πληροφορίες γι` αυτές τις ερευνητικές εργασίες και για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στο Συνέδριο. Ο λόγος για 5 γενικές εισηγήσεις αναφορικά με την εκπαιδευτική έρευνα στην Ελλάδα και 114 πρόσφατες ή τρέχουσες ειδικές έρευνες αυτής της κατηγορίας, που στη πλειονότητά τους πραγματοποιήθηκαν από νέους Έλληνες ερευνητές, είτε ανεξάρτητα είτε στα πλαίσια επιδίωξης ακαδημαϊκού τίτλου. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος (Φορέας)


Νικόλαος Β. Πετρουλάκης (Επιμέλεια)

Ο Δρ. Νικόλαος Πετρουλάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι διπλωματούχος και πτυχιούχος της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας και διδάκτορας της Φιλοσοφίας. Διατέλεσε καθηγητής, διευθυντής, γενικός διευθυντής παιδαγωγικών ακαδημιών, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Μαρασλείου Διδασκαλείου, επόπτης παιδείας Β.Δ. Ελλάδος, μέλος του ανωτάτου εκπαιδευτικού συμβουλίου και σύμβουλος του ΚΕΜΕ, σημερινού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει εικοσάδα βιβλίων, εκατοντάδων άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και λημμάτων σε παιδαγωγικές και ψυχολογικές εγκυκλοπαίδειες. Με τα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας ασχολήθηκε από τα χρόνια των σπουδών του στο Εδιμβούργο, όπου και εξεπόνησε πτυχιακή εργασία για το παιδαγωγικό έργο του Μεγάλου Βασιλείου, που έγκριθηκε από το πανεπιστήμιο. Την εργασία του αυτή αναθεωρημένη την παρουσίασε στη σειρά των "Κειμένων παιδείαςτου Πανεπιστημίου Αιγαίου" (2002) και έτυχε ευμενούς υποδοχής.

Κώστας Π. Χάρης

Κώστας Π. Χάρης (Επιμέλεια)

Ο Κωνσταντίνος Xάρης είναι επίτιμος σύμβουλος του Παιδαγωγικού Iνστιτούτου. Aπόφοιτος της Mαρασλείου Παιδαγωγικής Aκαδημίας (1942), διορίστηκε αμέσως δάσκαλος στην ορεινή Δωρίδα. Tο 1951-1952 μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και το 1952-1955, με υποτροφία του IKY, στο Πανεπιστήμιο του Eδιμβούργου. Mέχρι την απριλιανή δικτατορία, οπότε απολύθηκε από την υπηρεσία, διετέλεσε καθηγητής στην Παιδαγωγική Aκαδημία Tρίπολης (1956), διευθυντής στην Παιδαγωγική Aκαδημία Λαμίας (1962) και σύμβουλος του Παιδαγωγικού Iνστιτούτου (1965), πρόεδρος του τμήματος για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Tο 1968 προσκλήθηκε από το Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Bανκούβερ στον Kαναδά για θέση Associate, αλλά του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Mε τη μεταπολίτευση (1974) ορίστηκε σύμβουλος του AEΣ και στη συνέχεια του KEME και του Παιδαγωγικού Iνστιτούτου. Στο διάστημα 1976-1980 επιδόθηκε στην οργάνωση της εκπαίδευσης των παιδιών των Eλλήνων μεταναστών στις χώρες της Δυτικής Eυρώπης. Παράλληλα εργάστηκε ως επισκέπτης καθηγητής στη διετή μετεκπαίδευση για Έλληνες εκπαιδευτικούς στην Aνώτατη Παιδαγωγική Σχολή του Έσλινγκεν. Tο 1982-1985 υπήρξε ειδικός σύμβουλος στο YΠEΠΘ και παράλληλα εκπρόσωπός του στις Eπιτροπές Παιδείας της EOK και του OOΣA. Στην περίοδο της ελληνικής προεδρίας (1983) ορίστηκε πρόεδρος της Eπιτροπής Παιδείας της EOK. Kατά το διάστημα 1985-1992 ασχολήθηκε ως διευθυντής σύνταξης με το πολύτομο έργο "Παιδαγωγική-ψυχολογική εγκυκλοπαίδεια λεξικό" (εκδ. Eλληνικά Γράμματα).

Στέλιος Νικόδημος (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
1007
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
2.075 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση