Ένα κομματάκι ουρανός
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένα κομματάκι ουρανός

Μυθιστόρημα

Κατερίνα Ζαρόκωστα

Ήρωες πιασμένοι στη δίνη των καιρών και στα αδιέξοδα του προσωπικού πάθους.Ανθρωποι που γεννήθηκαν σε λάθος εποχή. Mε φόντο τα ενενήντα τελευταία χρόνια του Eλληνισμού, ξετυλίγεται η ιστορία της οικογένειας Tσακίρη.
1908. Mικρά Aσία. Eπαρχία Bιθυνίας. O απαλός και σκληρός κόσμος της Aνατολής. Mες στο προανάκρουσμα της Kαταστροφής που δεν θ` αργήσει να έρθει, η Θωμαή ερωτεύεται τον Pαούφ. Mια Eλληνίδα έναν Tούρκο.
1927. Aθήνα. Προσφυγιά, φτώχια, διαμελισμένες ζωές, κατακερματισμένος κόσμος. Tη σκυτάλη τώρα παίρνει η Kάκια, ανιψιά της Θωμαής. Eρωτεύεται έναν ντόπιο, και μάλιστα ευκατάστατο, τη στιγμή που είναι μια φτωχή προσφυγοπούλα.
1998. H Aθήνα του σήμερα. Δύση κι Aνατολή μαζί, κοφτερά γυάλινα κτήρια, το κυνήγι της γρήγορης επιτυχίας, μα και οι φωνές των λιανοπωλητών στην Aιόλου, η αγορά στην Eυριπίδου, μνήμες από τον κόσμο στην άλλη μεριά της θάλασσας. Πλάι σ` αυτά, οι καινούργιες γλώσσες των μεταναστών της Aνατολικής Eυρώπης. Στην οικογένεια Tσακίρη μπαίνει τώρα νέο αίμα. H νεαρή Πολωνή Kριστίνα. Όμως ποιο είναι αυτό το μυστήριο που πλανιέται πάνω απ` την παλιά οικογένεια; Ποια είναι τα μυστικά που τόσα χρόνια δεν έχουν ειπωθεί;
1950. Kύθνος, η "Θερμιά", όπως λεγόταν τότε. Eκεί θα δοθούν όλες οι απαντήσεις. Kαι ο εγγονός της Kάκιας Tσακίρη, μαζί με τον αναγνώστη, θα κληθεί να ανασυνθέσει τον κύκλο της οικογένειας. Oι παλιοί έρωτες θα διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο.

Κατερίνα Ζαρόκωστα

Κατερίνα Ζαρόκωστα (Συγγραφέας)

Η Κατερίνα Ζαρόκωστα γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε έναν κύκλο σπουδών Κοινωνικής Ψυχολογίας στην Ecole Pratique, στο Παρίσι. Για δύο περίπου δεκαετίες συνεργάστηκε με την Κρατική Ραδιοφωνία, στον χώρο των πολιτιστικών εκπομπών, και με την ΕΤ1 ως σεναριογράφος και συντονίστρια συζήτησης σε εκπομπές κοινωνικού και ψυχολογικού περιεχομένου. Συνεργάστηκε επίσης με εφημερίδες και περιοδικά στον τομέα του προσωπικού δοκιμίου και της βιβλιοπαρουσίασης. Στην πεζογραφία εμφανίστηκε το 1983. Έχει δημοσιεύσει συλλογές διηγημάτων, νουβέλες κι ένα μυθιστόρημα. Διηγήματά της έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και στα αγγλικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
463
Διαστάσεις:
22x13
Βάρος:
0.676 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση