Η ψυχολογία μας με το χρήμα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ψυχολογία μας με το χρήμα

Το χρήμα κι εμείς

Γιώργος Πιντέρης

Ένα βιβλίο για τη σχέση μας με το χρήμα. Τελικά τι είμαστε; Αφεντικά ή σκλάβοι του; Το χρησιμοποιούμε ή μας χρησιμοποιεί; Το πρώτο βήμα για να βγείς από την παγίδα είναι ν` αναγνωρίσεις πώς ακριβώς παγιδεύτηκες. Αυτή είναι μια από τις σημαντικές βοήθειες που έχει να σου προσφέρει αυτό το βιβλίο. Ανακάλυψε ποιο από τα παρακάτω είναι το δικό σου οικονομικό στυλ. Τι είσαι με το χρήμα; Παιχνιδιάρης, τζογαδόρος, τσιγκούνης, ζουζούνι, στρουθοκάμηλος, μανιακός, ή έχεις κάποιο άλλο από τα 12 οικονομικά στυλ που αναλύονται λεπτομερώς; Γραμμένο από τον Γιώργο Πιντέρη με χιούμορ, όπως πάντα, το βιβλίο αυτό με τα αναλυτικά του ερωτηματολόγια σε βοηθά να συνειδητοποιήσεις ποια είναι η συναισθηματική σου σχέση με το χρήμα. Είναι για σένα απλώς ένα «εργαλείο» ή έχει μετατραπεί σε υποκατάστατο της αγάπης, της ασφάλειας, της αυτοεκτίμησης ή κάποιου άλλου σημαντικού συναισθήματος; Τί κάνεις με τις πιστωτικές κάρτες; Πώς επηρεάζει το χρήμα τις ερωτικές σου σχέσεις; Πώς διαπαιδαγωγείς οικονομικά τα παιδιά σου; Δεν είναι ανάγκη να είσαι πλούσιος για να έχεις πλούσια ποιότητα ζωής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Πιντέρης

Γιώργος Πιντέρης (Συγγραφέας)

O Γιώργος Πιντέρης είναι διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ball State της Ιντιάνα. Έκανε σπουδές στο Λονδίνο στην Αεροναυπηγική. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Όλα τα χρόνια των σπουδών του δίδασκε παράλληλα καράτε. Ως ψυχολόγος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό το 1977 από τη ραδιοφωνική εκπομπή "Γνώρισε τον εαυτό σου". Το 1978 αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ball State το 1982. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει δώσει εκατοντάδες σεμινάρια και διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στη Γλυφάδα, κάνοντας ατομικές συνεδρίες, οργανώνοντας ομάδες αυτοβελτίωσης και δίνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παίζει κιθάρα και PlayStation... Του αρέσει να υπερηφανεύεται πως είναι ο πρώτος που δίδαξε καράτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γήσης Παπαγεωργίου

Γήσης Παπαγεωργίου (Εικονογράφος)

Ο Γήσης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και είναι απόστρατος Πλοίαρχος τον Πολεμικού Ναυτικού. Το 1981 παραιτήθηκε από το Π.Ν. και για ένα διάστημα 12 περίπου χρόνων ασχολήθηκε με τη γελοιογραφία σε συνεργασία με την εφημερίδα "Η Πρώτη" και στη συνέχεια με το "Βήμα", την "Ελευθεροτυπία" "Τα Νέα" και διάφορα αθηναϊκά περιοδικά. Τη γνωριμία του με τους πέτρινους φάρους έκανε το 1980 - 1981 ως διοικητής της Φαρικής Βάσης. Συγκεντρώνοντας στοιχεία και πληροφορίες για την ιστορία του ελληνικού φαρικού δικτύου και σχεδιάζοντας τους πέτρινους επιτηρούμενους φάρους, προχώρησε στην αρχική έκδοση "Οι ελληνικοί πέτρινοι φάροι" το 1996. Τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε το "Ελλάς! Χάρηκα!", ευθυμογραφική αντιμετώπιση της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας και ακολούθησαν στο ίδιο πνεύμα τα "Ελλάς! Χάσαμε! και Ολυμπιακοί! Δώκαμε...". Παράλληλα ολοκλήρωσε την έρευνα και τη σχεδίαση των στολών του Πολεμικού Ναυτικού από την εποχή τον Καποδίστρια μέχρι σήμερα και το 1998 κυκλοφόρησε το λεύκωμα "Στολές του Πολεμικού Ναυτικού". Ακολούθησαν τα λευκώματα "Έλληνες γελοιογράφοι του 20ού αιώνα" το 1999 και το 2000 "Ο μεγάλος θίασος". Από την εργασία του γύρω από τους ελληνικούς φάρους προέκυψε η δημιουργία μόνιμης αντίστοιχης έκθεσης στο φάρο της Γαύδου, που αναστηλώθηκε πρόσφατα. Από το 2000 ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα και τη σχεδίαση της ελληνικής παραδοσιακής ενδυμασίας.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
212
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.326 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση