Ο άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης

Hermann Hesse

8.48€ -27% 6.19€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603828570

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    1991

  • Εκδότης

    Κάκτος

Ο άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης έζησε στα τέλη του 12ου και στις αρχές του 13ου αιώνα. Ο πατέρας του, πλούσιος έμπορος, του παρείχε τη δυνατότητα να ξοδεύει, να διασκεδάζει και να εξασκείται στα όπλα. Εφηβικό του όνειρο ήταν να γίνει ιππότης και τροβαδούρος. Μια κρίση πυρετού όμως ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της ζωής του: ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ για το εσωτερικό του όραμα εκείνης της ώρας, αλλά αφέθηκε με αθωότητα στα χέρια του Θεού. Αποκηρυγμένος από τον φυσικό του πατέρα, αφοσιώθηκε στον ουράνιο και συνήψε τον ιερό γάμο του με την Πενία. Μακάριος μέσα στην ελευθερία που κατέκτησε, δόθηκε στην περιπλάνησή του, μάρτυρας μιας υποδειγματικής ασκητικής ζωής..

Hermann Hesse

Hermann Hesse (Συγγραφέας)

Ο Herman Hesse γεννήθηκε το 1877 στο Galw, μια μικρή πόλη του Μέλανος Δρυμού. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1899 με την ποιητική συλλογή Τα ρομαντικά τραγούδια και τη συλλογή πεζών Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Ακολούθησαν πολυάριθμα έργα, που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς του 20ού αιώνα: "Πήτερ Κάμεντσιντ" (1904), "Κάτω από τον τροχό" (1906), "Γερτρούδη" (1910), "Ντέμιαν" (1914), "Σιντάρτα" (1927), "Ο λύκος της στέπας" (1927), "Νάρκισσος και Χρυσόστομος" (1930), "Ταξίδι στην Ανατολή" (1932) κ.ά. Υπήρξε ιδρυτής του περιοδικού Vinos Voco, μέλος της Πρωσικής Ακαδημίας, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Βέρνης και τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων με το βραβείο Νόμπελ το 1946, και με το βραβείο Ειρήνης των Γερμανών βιβλιοπωλών το 1955. Πέθανε το 1962.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Μαστοράκης

Νίκος Μαστοράκης (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Μαστοράκης γεννήθηκε στου Ζωγράφου κι έκανε τα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα όταν ήταν ακόμη μαθητής. Εκδότης, αρθρογράφος, διαφημιστής και λινοτύπης της πρώτης "τυπωμένης" μαθητικής εφημερίδας, ευκαιριακός ρεπόρτερ στη "Βραδυνή", κειμενογράφος 22 ραδιοφωνικών εκπομπών την εβδομάδα, κι όλα αυτά πριν κλείσει τα 16 του χρόνια. Δούλεψε σπουδάζοντας τη δημοσιογραφία στα έγκατά της. Από το "Εμπρός" και τον "Εθνικό Κήρυκα", στη "Μεσημβρινή" και τις "Εικόνες" της Ελένης Βλάχου, τον "Ελεύθερο Κόσμο" και το "Έθνος", τα περισσότερα περιοδικά της εποχής, με κατάληξη και προσωρινό φινάλε της δημοσιογραφικής του καριέρας τα "Επίκαιρα". Παράλληλα, υπήρξε copywriter σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες, στιχουργός (έγραψε δεκάδες τραγούδια με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και διασκεύασε στα ελληνικά επιτυχίες μεγάλων ξένων τραγουδιστών) και θεατρικός συγγραφέας (με τον Γιάννη Διαλιανίδη), κερδίζοντας έτσι επάξια τον τίτλο του "γραφιά" που ο ίδιος τον θεωρεί πολύτιμο. Παραγωγός, σκηνοθέτης, παρουσιαστής, μοντέρ, ραδιοφωνάνθρωπος με τεράστιο όγκο δουλειάς. Το συγγραφικό του καπέλο το φοράει κατά καιρούς από το 1966 μέχρι σήμερα: Σενάρια για την τηλεόραση του τότε ("Ταβέρνα", "Συνωμοσία της σιωπής", "Εισβολή από άλλο πλανήτη", "Ένα κουτί γεμάτο θαύματα") μέχρι την ιδιωτική τηλεόραση της δεκαετίας του ΄90 ("Καληνύχτα, μαμά", "Χωρισμένοι με παιδιά", "Οχι τα νέα του ΑΝΤ1"). Ο μεγάλος όγκος της συγγραφικής του δουλειάς είναι για την ξένη τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αφού από το 1975 μέχρι σήμερα έχει γράψει δύο βιβλία που εκδόθηκαν στην Αμερική και 47 σενάρια (πολλά ήδη γυρισμένα σε ταινίες). Μ΄ έναν συντηρητικό υπολογισμό, τα τελευταία 40 χρόνια, έχει γράψει (με "μπικ", γραφομηχανή και υπολογιστή) πάνω από 80.000 σελίδες!

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
14x20
Βάρος:
0.19 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση