Η αυλή των τυράννων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η αυλή των τυράννων

Mary Renault

14.84€ -27% 10.83€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603828051

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    1995

  • Εκδότης

    Κάκτος

Υπήρξε εποχή που οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν την εξουσία σε απόλυτους άρχοντες, τους πρώτους "τυράννους" της ιστορίας.

Ο Πολυκράτης της Σάμου άρχοντας της θάλασσας, πειρατής, προστάτης των καλλιτεχνών, των ποιητών και των όμορφων αγοριών. Η δολοφονία του παρέδωσε το βασίλειο του νησιού στα αρπακτικά χέρια των Περσών.

Ο Πεισίστρατος της Αθήνας στις φλέβες του κυλούσε αρχαίο, βασιλικό αίμα, η εμφάνισή του ήταν άξια βασιλιά και η ικανότητά του στη διακυβέρνηση της πόλης απαράμιλλη. Ο θάνατός του άφησε στους γιους του επικίνδυνη κληρονομιά.

Ο σπουδαίος λυρικός ποιητής Σιμωνίδης γνώρισε τους τυράννους και τα πάθη τους και ενεπλάκη στις φοβερές μηχανορραφίες, που βύθισαν την πόλη στο αίμα και στο σκοτάδι. 

Mary Renault

Mary Renault (Συγγραφέας)

Η Μαίρη Ρενώ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1905, όπου ο πατέρας της ασκούσε την ιατρική. Σπούδασε στην Οξφόρδη, θέλοντας αρχικά να αφοσιωθεί στη διδασκαλία, αλλά "καθ΄ οδόν" έκρινε πως ήταν καλύτερα να γίνει συγγραφέας και, αφού πάρει το πτυχίο της, να διευρύνει τις γνώσεις της για τη ζωή των ανθρώπων. Έτσι εκπαιδεύτηκε επί τρία χρόνια ως νοσοκόμος κι έγραψε την πρώτη της νουβέλα, που είδε το φως της δημοσιότητας με τον τίτλο "Υπόσχεση αγάπης". Οι επόμενες τρεις νουβέλες της γράφτηκαν όταν υπηρετούσε ως νοσοκόμος κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μια απ΄ αυτές, η "Επιστροφή στη νύχτα", απέσπασε το βραβείο M.G.M. Μετά τον πόλεμο η Ρενώ εγκαταστάθηκε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Έκανε πολλά ταξίδια στην αφρικανική ήπειρο, μα εκείνο που τη σημάδεψε ήταν οι περιηγήσεις της στην Ελλάδα, καρπός των οποίων ήταν μια μεγαλοφυής αναπαράσταση γεγονότων και καταστάσεων της Αρχαίας Ελλάδας σε μια σειρά μυθιστορημάτων όπως "Ο βασιλιάς πρέπει να πεθάνει", "Ο ταύρος που βγήκε από τη θάλασσα", "Φωτιά από τον ουρανό" κλπ. Πέθανε το 1983.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρένα Καρακατσάνη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
352
Διαστάσεις:
14x21
Βάρος:
0.529 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση