Το χαμόγελο του καλοκαιριού
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το χαμόγελο του καλοκαιριού

Δημήτρης Τάντηρας

12.00€ -10% 10.80€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608472419

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    1999

  • Εκδότης

    Εντός

Η Γκρέτα είναι πρόσωπο υπαρκτό. Ζει και κινείται ανάμεσά μας, γράφοντας την απλή και καθημερινή ιστορία της. Μεγάλωσε σε καιρούς δύσκολους, όπου οι μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, χτυπούσαν λυσσασμένα τις πόρτες και τα παράθυρα των φαινομενικά ήρεμων και εφησυχασμένων πατρικών σπιτιών.
Πανικόβλητοι γονείς, που θεωρούσαν υποχρέωσή τους να κωφεύουν νομίζοντας ότι έτσι προστατεύουν τα παιδιά τους αρσενικά ή θηλυκά, στέλνοντάς τα αργότερα στο καλοστημένο κοινωνικό ναρκοπέδιο. Το ρίσκο μιας όψιμης επανάστασης. Ο κοινωνικός μύθος της καταπιεσμένης γυναίκας. Η Γκρέτα, ο Αλέκος, ο Τηλέμαχος, ο Στάθης. Αγωνιούν εγκλωβισμένοι μέσα στο κοινωνικό δίχτυ.
Τέσσερις άνθρωποι, που διαφέρουν σε ηλικία, φύλο, κοινωνική τάξη και οπτική γωνία. Τέσσερα σημεία του κοινωνικού ορίζοντα. Η μάχη που έπρεπε να δοθεί. Το πανταχού παρόν `Τυχαίο`. Η μάχη που χάθηκε... Το μεγάλο ερωτηματικό... Συνθηκολόγηση; Η τυφλή πορεία στο αύριο με σπασμένη πυξίδα; Κάποια απ’ τα μεγάλα διλήμματα της Γκρέτας... Της γενιάς μας... Της γενιάς της... Και των παιδιών μας...;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Δημήτρης Τάντηρας

Δημήτρης Τάντηρας (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Τάντηρας γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες. Σε ηλικία οχτώ χρόνων άρχισε μαθήματα πιάνου, αλλά πολύ γρήγορα στράφηκε προς την ελαφρά μουσική. Επαγγελματίας μουσικός έγινε αργότερα, αφού πρώτα σπούδασε υφαντουργός. Ως επαγγελματίας μουσικός σχημάτισε την πρώτη του ορχήστρα χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και έτσι γεννήθηκε ο μαέστρος Δημήτρης Νήρας. Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο, όπου τελειώνοντας εργάστηκε σ΄ αυτό επί πολλά χρόνια ως καθηγητής ανώτερων θεωρητικών. Ως συνθέτης δισκογράφησε τραγούδια. Έγραψε μουσική για κινηματογράφο και θέατρο, καθώς και μια σειρά έργων σύγχρονης μουσικής για μικρά και μεγάλα σύνολα. Επίσης έγραψε και παρουσίασε για αρκετό χρονικό διάστημα εκπομπές στο ραδιόφωνο, Spice FM. "Ραντεβού με το χτες", "Καφεδάκι στο μπαλκόνι του κόσμου" και άλλες. Στον χώρο της λογοτεχνίας εμφανίζεται το 1987 με το μυθιστόρημα "Πίσω απ΄ τα γυάλινα τείχη" εκδόσεις Θεωρία και ακολουθούν το 1999 το "Χαμόγελο του καλοκαιριού" και το "Ακριβώς παρά πέντε" από τις εκδόσεις Εντός. Ο Δημήτρης Τάντηρας (Νήρας) σήμερα εργάζεται ως καθηγητής ανώτερων θεωρητικών και ενοργάνωσης στο ωδείο "Μουσικοί ορίζοντες" και στο ωδείο "Αττικής".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
154
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.241 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση