Πορεία προς τη σύγκρουση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πορεία προς τη σύγκρουση

Μυθιστόρημα

Βασίλης Ι. Ρέππας

10.00€ -10% 9.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608472174

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    1998

  • Εκδότης

    Εντός

"Αφού θέλετε να με προδώσετε... ορίστε: προχωρήστε στο ``θεάρεστο`` έργο σας. Σας λέω όμως τούτο: Αν με προδώσετε, θα μ` εκτελέσουν. Κι έτσι, στην ηλικία αυτή, θα `χετε συμμετοχή σε μια εκούσια προδοσία και σε μια άδικη εκτέλεση. Ορίστε, φωνάξτε. Εγώ πάντως δεν θα παραδοθώ: Γιατί ξέρω τι με περιμένει. Θα πολεμήσω ως την προτελευταία σφαίρα μου -γιατί την τελευταία τη θέλω για τον εαυτό μου- για να υπερασπιστώ τη ζωή μου. Για να υπερασπιστώ την αθωότητά μου. Κι ας γίνει ό,τι θέλει. Κι έσυρε το όπλο απ` την τσέπη του σακακιού του...".
(απόσπασμα από το βιβλίο)

Η πορεία μίας νεαρής δικηγόρου προς τη σύγκρουση με το καταπιεστικό κράτος της δεκαετίας του 1960 είναι το θέμα του μυθιστορήματος του Βασίλη Ρέππα. Η "Πορεία προς τη σύγκρουση" περιγράφει τη γνωριμία της Αννίτας με τους διωκόμενους αγωνιστές που αποτελούσαν εμπόδιο για το καθεστώς της "κηδεμονευομένης δημοκρατίας".
Η τυχαία συνάντηση με έναν "παράνομο" την κάνει συνένοχη του αγώνα του. Η τραγική ιστορία του πατέρα της στην εξορία του Αη-Στράτη την αναγκάζει να κοιτάξει με μεγαλύτερη συμπάθεια εκείνους που γνώρισαν τη σκοτεινή πλευρά της ζωής. Με όπλο την επιστήμη της, αποφασίζει να υπερασπιστεί την ελευθερία και την υπόληψη όλων εκείνων που διώχθηκαν για τις ιδέες και τα ιδανικά τους. Η τεράστια ψυχική δοκιμασία του "δηλωσία" περιγράφεται για πρώτη φορά με τόση γλαφυρότητα στο βιβλίο του Β. Ρέππα: η ιστορία του πατέρα της νεαρής δικηγόρου που καρτερεί τη δική του δικαίωση από τη δράση της κόρης του, δίνει μια νέα διάσταση στο μυθιστόρημα, κάνοντας τους ήρωές του να ακροβατούν μεταξύ ηρωισμού και τραγικότητας.
Η "Πορεία προς τη σύγκρουση" είναι ένα έργο τρυφερό, που αγγίζει τις πιο ευαίσθητες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής: ο έρωτας και το μίσος, η αλληλεγγύη και η προδοσία, η χαρά και ο πόνος, η λύτρωση και η αδικία, εναλλάσσονται στις σελίδες του βιβλίου.

Βασίλης Ι. Ρέππας

Βασίλης Ι. Ρέππας (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Ρέππας γεννήθηκε στη Νομή Τρικάλων και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Το 1935 εγκαθίσταται στην Αθήνα για να σπουδάσει, γεμάτος ανησυχίες έρχεται σε επαφή με τον μαρξιστικό-επαναστατικό Τύπο και σύντομα ενστερνίζεται την Μαρξιστική-Λενινιστική κοσμοθεωρία. Ο ελληνο-ιταλικός πόλεμος τον βρίσκει μαχητή στο αλβανικό μέτωπο, όπου τραυματίζεται βαριά και μεταφέρεται σε νοσοκομείο των Αθηνών. Με την ανάρρωσή του, εντάσσεται στις γραμμές του Ε.Α.Μ. Αθήνας, όπου μάχεται για την απελευθέρωση της πατρίδας. Στα μεταπελευθερωτικά χρόνια, δημοσιογραφεί, ασχολείται ενεργά με τον συνδικαλισμό και με την πένα του αγωνίζεται μένοντας αταλάντευτος στις αρχές της μαρξιστικής-λενινιστικής θεωρίας. Το 1994 εκδίδει το βιβλίο του "Κραυγές οργής φτωχών και καταφρονημένων". Απ΄ τις Εκδόσεις "Εντός" έχει εκδώσει τα εξής βιβλία: "Ο Παράνομος" (1998), "Πορεία προς τη σύγκρουση" (1998), "Θύελλα στην κόλαση των ζωντανών" (1999) και "Γιατί διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση" (2000) ενώ υπό έκδοση βρίσκονται τα έργα του "Τα δέντρα αντέχουν" και "Η συνάντηση".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
141
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.222 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση