Η Τόσκα των γάτων
zoom in
10.60€ -21% 8.37€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602084618

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    1994

  • Εκδότης

    Ζαχαρόπουλος Σ. Ι.

Μια γυναίκα με ανεξάντλητα αποθέματα τρυφερότητας και αγάπης αναγκάζεται από την πραγματικότητα να ζει μόνη κι αποτραβηγμένη. Λαχταρά να γευτεί τα ψιχία ευτυχίας που ανήκουν σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα, αντιμετωπίζεται όμως από τους άλλους με αδιαφορία, αλλά και με κακεντρέχεια και καταδιωγμό. Ο λόγος; Επειδή όντας μόνη ζει με τις γάτες της.
Κάποτε ένας άντρας την είχε αγαπήσει κι είχε γεμίσει την τρελή νιότη της με όμορφες μέρες. Τώρα δεν υπάρχει. Είναι μόνο μια ανάμνηση. Κι έτσι όμως αποτελεί το αποκούμπι της ψυχής της. Τώρα οι άντρες και οι γυναίκες δεν κρύβουν την απέχθεια απέναντι της, κι αυτή η στάση την οδηγεί μοιραία σε οδυνηρές εμπειρίες, και τελικά στη φυσική της εξόντωση.
Πέρα από την έξοχη διαγραφή των χαρακτήρων και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις της ηρωίδας, το βιβλίο αυτό αποτελεί και μια μελέτη πάνω στους άγραφους και απαράγραπτους νόμους που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την αρμονική συμβίωση του ανθρώπου στον κόσμο.

Θανάσης Μετσιμενίδης

Θανάσης Μετσιμενίδης (Μεταφραστής)

Ο Θανάσης Μετσιμενίδης γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και το Μιλάνο (Centro Sperimentale). Γύρισε την ταινία "Η ανάσα της γης" (βασισμένη στο "Άσμα ηρωικό και πένθιμο για το χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας" του Οδυσσέα Ελύτη). Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες "Αθηναϊκή", "Αυγή" και "Έθνος". Έργα του είναι: "Βροντάει στον κάμπο", "Μια χούφτα σάρκα", "Νάτσκας", "Η μοίρα ενός ανθρωπάκου" (μυθιστορήματα) και "Ένα στάχυ αθέριστο" (θεατρικό, που απέσπασε το κρατικό βραβείο και παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1990). Έχει μεταφράσει σύγχρονους Ιταλούς πεζογράφους.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
259
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.235 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση