Εκτός των τειχών
zoom in
12.72€ -21% 10.05€

Στο πενιχρό και παραισθησιακό περιβάλλον μιας μονής, στην ξοδεμένη Ισπανία μετά το θάνατο του Φιλίππου Β΄ συνυφαίνονται έξυπνα η κρυφή βία, η συγκρατημένη σεξουαλικότητα και ο μυστικισμός σε μια αντιπαράθεση χαρακτήρων, δοσμένα σε μια πρόζα αδιάπτωτης και αξιοθαύμαστης εκφραστικής έντασης.
Μια καλόγρια αφηγείται την ιστορία σε πρώτο πρόσωπο. Μιλάει για όσα συμβαίνουν και προπάντων για το δεσμό της με μια άλλη καλόγρια, για ένα πάθος που φλογίζει και τις δύο, στο οποίο υπάρχουν ανάμεικτα η θρησκευτική πίστη και η φωνή της σάρκας, η λαχτάρα για πνευματική ανάταση και η έλξη που δημιουργούν οι αισθήσεις. Η μία καλόγρια -η "αγία"- ασκεί ισχυρότατη επίδραση πάνω στην άλλη και εκπορθεί τη θέληση της. Ένα φτιαχτό θαύμα έχει ως αποτέλεσμα να συγκλονίσει και να διχάσει μια ολόκληρη μοναστική κοινότητα και ένα χωριό. Τι θα συμβεί στο τέλος; Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει απ` την ιστορία αυτή; Οπωσδήποτε ο χαμένος δεν είναι ο αναγνώστης.

Πέντρο Μπόουλες (Μεταφραστής)


Βικτόρια Κάτρη (Μεταφραστής)


Jesus Fernandez Santos

Jesus Fernandez Santos (Συγγραφέας)

Ο Χεσούς Φερνάντεθ Σάντος γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1926. Εργάστηκε ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 1954 δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Οι γενναίοι". Ακολουθούν: "Στην πυρά" (1957, βραβείο Gabriel Miro), "Λαβύρινθοι" (1964), "Ο άνθρωπος των αγίων" (1969, βραβείο της Κριτικής), "Βιβλίο των αναμνήσεων των πραγμάτων" (1971, βραβείο Ναδάλ), "Αυτή που δεν έχει όνομα" (1977), "Εκτός των τειχών" (1979, Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας), "Cabrera" (1981) κ.ά. Επίσης έχει δημοσιεύσει δύο τόμους με δοκίμια, καθώς και συλλογές διηγημάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
284
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.345 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση