Το χιόνι του Αλμιράντε
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το χιόνι του Αλμιράντε

Alvaro Mutis

8.52€ -21% 6.73€

Ο Μακρόλ Γκαβιέρο, ο ήρωας αυτού του μυθιστορήματος, είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος: η ζωή του ήταν ένας διαρκής αγώνας με τον εαυτό του, τα όνειρα του, τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής. Ανεβαίνοντας το ρεύμα ενός ποταμού για να φτάσει σε κάποια ξυλεργοστάσια έχει όλο το χρόνο να καταγράψει, υπό μορφή ημερολόγιου, τις περιπέτειες του, περασμένες και τωρινές, και τη λαχτάρα του για μια πιθανή στροφή της τύχης στη ζωή του.
Ένα δυνατό μυθιστόρημα στο οποίο συνταιριάζεται η έκταση του εξωτερικού και το βάθος του εσωτερικού κόσμου, το πάθος για τη ζωή, ο ηρωισμός, η περηφάνια, με την ομορφιά και την αλήθεια του φυσικού περιβάλλοντος των τροπικών.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρία Χατζηγιάννη (Μεταφραστής)


Alvaro Mutis

Alvaro Mutis (Συγγραφέας)

Ο Άλβαρο Μούτις γεννήθηκε στην Κολομβία το 1923. Γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στις Βρυξέλλες όπου ο πατέρας του ήταν διπλωμάτης της κολομβιανής κυβέρνησης. Εκεί συνάντησε δύο από τα πάθη που σημάδεψαν τη ζωή και τον τρόπο γραφής του: τη γαλλική λογοτεχνία και την ιστορία. Εργάστηκε αρχικά ως παρουσιαστής ειδήσεων, ηθοποιός ραδιοφωνικών μυθιστορημάτων και αργότερα ως διευθυντής στο Κρατικό Ραδιόφωνο. Για περισσότερο από 12 χρόνια, υπήρξε σύμβουλος και διευθυντικό στέλεχος σε εταιρίες όπως η Exon, η Twentieth Century Fox και η Columbia Pictures. Όταν εγκατέλειψε αυτές τις δραστηριότητες, και αφού πέρασε κάποια χρόνια στις φιυλακές του Μεξικό με την καττηγορία της κατάχρησης χρημάτων, αφιερώθηκε αποκλειστικά στο γράψιμο. Το πάθος του για τη νομαδική ζωή, αποτέλεσμα των συνεχών ταξιδιών του σε διάφορες γωνιές του κόσμου, διαπνέει ολόκληρο το έργο του. Αρχικά στράφηκε στην ποίηση, ωστόσο ο Μούτις είναι σήμερα γνωστός κυρίως για τα διηγήματά του και αυτό το οφείλει κυρίως στη μυθιστορηματική περσόνα του Μακρόλ ελ Γκαβιέρο. Το έργο του συχνά συγκρίνεται με εκείνο του Ζόζεφ Κόνραντ. Τιμήθηκε με μια σειρά βραβείων, από τα οποία ξεχωρίζει το 1989 το βραβείο Medicis Etranger, για το "Χιόνι του Ναυάρχου", καθώς και με τιμητικά βραβεία στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του Biarritz. Σήμερα ο Μούτις ζει αυτοεξόριστος στο Μεξικό, μετά την εγκαθίδρυση στην Κολομβία του δικτατορικού καθεστώτος του Gustavo Rojas Pinilla. Το 2001, το σύνολο του έργου του αναγνωρίστηκε με το βραβείο Cervantes.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
157
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.139 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση