Ο άνεμος της νύχτας
zoom in
21.20€ -21% 16.75€

Ο Φρανσουά Λε Γκρου παλεύει για τον κόσμο του με πάθος κι ένταση χωρίς να συνειδητοποιεί ότι, άθελα του, προσπερνά τη βαθύτερη αλήθεια της ζωής, ώσπου ο γιος του, ο Ρενό, κλείνει ηθελημένα κάθε πόρτα στο μέλλον και βυθίζεται στο απόλυτο κενό.
Δίπλα του η Καϊτέ, δυναμική κι αγέρωχη, αγκιστρώνεται σ` έναν τρόπο ζωής που τρέφεται από το άρωμα της πασχαλιάς.
Στους αντίποδες αυτής ττης πάλης με το σκοτάδι στέκεται ο Στεφάν, ταπεινός και ταλαιπωρημένος, γεμάτος αντιφάσεις και πόνο. Γι` αυτόν η νύχτα υποχωρεί σιγά σιγά και η δική του αυγή ονομάζεται Καρλότα.

Ο Μισέλ ντελ Καστίγιο με αυτό το υποβλητικό μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε το 1973 με το βραβείο των Γάλλων Βιβλιοπωλών (Prix des Libraires), κατορθώνει να μας συμπαρασύρει στο στρόβιλο τόσο της απελπισίας όσο και της ελπίδας, που παραμένει zωντανή σε πείσμα της νύχτας...

Τίνα Πλυτά (Μεταφραστής)


Michel Del Castillo

Michel Del Castillo (Συγγραφέας)

Ο Μισέλ Ντελ Καστίγιο γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου του 1933 στη Μαδρίτη, από πατέρα Γάλλο και μητέρα Ισπανίδα. Σπούδασε φιλολογία και ψυχολογία. Το πρώτο του μυθιστόρημα "Τανγκί" κυκλοφόρησε το 1957. Τιμήθηκε με το Βραβείο των Βιβλιοπωλών για το έργο του "Ο άνεμος της νύχτας" το 1973, και με το Βραβείο Renaudot για το έργο του "Η νύχτα του Decret" το 1981. Ασχολήθηκε με την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς, "Ο θρύλος των Γάλλων", που παρουσιάστηκε στο κανάλι Antenne 2. Το 1984 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του "Μοιραία γυναίκα" και το 1987 τον "Δαίμονα της λήθης".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
782
Διαστάσεις:
22x14
Βάρος:
0.923 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση