Το ημερολόγιο ενός ταπεινωμένου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ημερολόγιο ενός ταπεινωμένου

Felix de Azua

10.60€ -21% 8.37€

Ένα πρωτότυπο και ευρηματικό σε σύλληψη μυθιστόρημα. Ένας κοινότυπος και απροσάρμοστος στο περιβάλλον άνθρωπος παρατηρεί και καταγράφει υπό μορφή ημερολογίου όλα όσα είναι τριγύρω του, προσπαθώντας συγχρόνως να αποκτήσει την αξιοπρέπεια του τελείως ασήμαντου. Αποκτά σχέσεις με τους ανθρώπους του υποκόσμου, εργάζεται για ένα μαφιόζο μαθηματικό, υποβάλλει τον εαυτό του σε μύριες ταλαιπωρίες και τελικά διακόπτει το δρόμο του προς την τελειότητα.
Ένα μυθιστόρημα όπου ο ρεαλισμός και η ποίηση βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία, όπου η ψυχολογική διείσδυση, η δημιουργική δύναμη, η οξεία παρατηρητικότητα, και το γοητευτικό ύφος αιχμαλωτίζουν τον αναγνώστη.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Felix de Azua

Felix de Azua (Συγγραφέας)

Ο Φέλιξ ντε Αθούα (Βαρκελώνη, 1944) σπούδασε σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας και έκανε διδακτορική διατριβή στη Φιλοσοφία. Έχει δημοσιεύσει ποιητικές συλλογές (Ποίηση 1968-78 και Γλέντι είναι οι δύο τελευταίες), τέσσερα μυθιστορήματα (Τα μαθήματα της Χένας, Τα μαθήματα αναβλήθηκαν, Το τελευταίο μάθημα και Μανσούρα), δύο βιβλία με δοκίμια (Μπωντλαίρ και Η παραδοξολογία του πρωτόγονου). Επίσης συνεργάζεται τακτικά με τον ισπανικό τύπο. Διετέλεσε καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων, ενώ σήμερα είναι καθηγητής της Αισθητικής στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Βαρκελώνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρεγγίνα Ζερβού (Μεταφραστής)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
373
Διαστάσεις:
17x12
Βάρος:
0.325 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση