Διδακτική Φυσικών Επιστημών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διδακτική Φυσικών Επιστημών

Μύρων Μ. Ζαβλανός

Μύρων Μ. Ζαβλανός

Μύρων Μ. Ζαβλανός (Συγγραφέας)

Ο Ομ. Καθ. Μύρων Μ. Ζαβλανός υπηρέτησε την εκπαίδευση για 36 χρόνια σε διάφορες θέσεις. Σπούδασε σε διάφορους τομείς που τον βοήθησαν να ασχοληθεί στη συνέχεια σε θέματα που αφορούν στην Επαγγελματική και Τεχνική Εκπαίδευση, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς επίσης και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Συγκεκριμένα,

• έχει πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (με υποτροφία ΙΚΥ)

• δίπλωμα Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού από την Ecole Superieure d’ Electricite (Grande Ecole) του Πανεπιστημίου των Παρισίων (με υποτροφία της Γ αλλικής Κυβέρνησης)

• M.Sc στους Υπολογιστές από το Birmingham University της Αγγλίας

• M.Ed. στα Παιδαγωγικά από το University of Illinois των Η.Π.Α. (με υποτροφία Fulbright),

• Ph.D. στην Εκπαιδευτική Ηγεσία από το Peabody College of Education του Πανεπιστημίου Vanderbilt των Η.Π.Α. (με υποτροφία Fulbright).

 

Εργάστηκε ως βοηθός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθηγητής στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. (ΑΣΠΑΙΤΕ), όπου και διετέλεσε διευθυντής στην Σχολή. Έχει διδάξει στο Deree College ως καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Παιδαγωγικής κατάρτισης, καθώς επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τέλος, δίδαξε σε σεμινάρια σε μεγάλους οργανισμούς (ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.).

 

Διετέλεσε πρόεδρος στα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΜΟΠ Πληροφορικής) και έχει συμμετάσχει σε διάφορα επιστημονικά και επαγγελματικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Έχει δημοσιεύσει άρθρα και διάφορα βιβλία στα αντικείμενα όπως Διδακτική και Αξιολόγηση, Η Ποιότητα στη διδασκαλία στη μάθηση και στην διοίκηση, στο Μάνατζμεντ, στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά, στην Ολική Ποιότητα στην Εκπαίδευση, στην Ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα και άλλα.

 

Τέλος, ο συγγραφέας πρωτοπορεί συντελώντας σημαντικά στην εξέλιξη τεσσάρων γνωστικών αντικειμένων της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

1. Το πρώτο είναι με την έκδοση του βιβλίου μου «ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ» το 1978 από τη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. (σήμερα ΑΣΠΑΙΤΕ).

2. Το δεύτερο είναι με την έκδοση των δύο τόμων του βιβλίου στην «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» στην εκπαίδευση το 1984 από τις εκδόσεις «ΙΩΝ».

3. Το τρίτο είναι με την έκδοση του βιβλίου της «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» το 1987 από τις εκδόσεις «ΕΛΛΗΝ».

4. Το τέταρτο είναι το βιβλίο «Η ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που εκδόθηκε το 2003 από τις εκδόσεις «ΣΤΑΜΟΥΛΗ».


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
164
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.256 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση