Εγχειρίδιο της καρδιάς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εγχειρίδιο της καρδιάς

Δοκίμιο

Richard Carlson

Benjamin Shield

(. . .) Αγαπώντας τον εαυτό μας, θα μάθουμε να αγαπάμε και τους άλλους. Δίνοντας αγάπη, εισπράττουμε αγάπη. Λόγια απλά, μα η έννοιά τους μεγάλη, που εύκολα προσπερνάμε στο τρελό πηγαινέλα της σύγχρονης ζωής. Κι όμως, είναι τόσο απλό να γευτούμε τη χαρά προσφέροντας ένα κομμάτι από την καρδιά μας, χωρίς να περιμένουμε ανταπόκριση. Αυτό που θα εισπράξουμε στο βλέμμα των άλλων θα μας κάνει να νιώσουμε συναισθήματα άφατης πληρότητας και ικανοποίησης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αγορίτσα Μπακοδήμου

Αγορίτσα Μπακοδήμου (Μεταφραστής)

Η Αγορίτσα Μπακοδήμου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα, όπου και ζει. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση και όποτε μπορεί ταξιδεύει. Σύντροφός της στο ταξίδι ο ποιητής Παναγιώτης Κερασίδης.


Richard Carlson

Richard Carlson (Συγγραφέας)

Ο Richard Carlson (16 Μαΐου 1961 - 13 Δεκεμβρίου 2006) ήταν διδάκτωρ ψυχολογίας, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και εκπαιδευτής ομάδων. Έγινε γνωστός από τα εγχειρίδια της σειράς "Don’t Sweat the Small Stuff" και ειδικά από το πρώτο βιβλίο Don’t Sweat the Small Stuff... and it’s all Small Stuff (Μη βασανίζεστε για μικροπράγματα... γιατί όλα είναι μικροπράγματα) (1997). Έγραψε και επιμελήθηκε επίσης πολλά έργα γύρω από την ευτυχία και την αρμονία στις σχέσεις. Υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση και έδινε συχνά διαλέξεις. Ως ιδιωτικός θεραπευτής βοήθησε πολλούς ανθρώπους να καταπολεμήσουν το άγχος τους και να ζήσουν μια πιο ήρεμη και αρμονική ζωή. Το περιοδικό People τού απένειμε τον τίτλο του "Πιο Ενδιαφέροντος Ανθρώπου στον Κόσμο". Τιμήθηκε επίσης για την εισαγωγή της έκφρασης "Don’t Sweat the Small Stuff" ("Μη βασανίζεσαι για μικροπράγματα") στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Benjamin Shield (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
285
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.509 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση